Akční film Ocelová pěst: Hugha Jackmana připravoval profesionální boxer Sugar Lee Leonard

Ocelová pěst je americký akční sci-fi flim z roku 2011, který režíroval Shawn Levy.
Zdroj: TV Nova
Ocelová pěst je americký akční sci-fi flim z roku 2011, který režíroval Shawn Levy.Ocelová pěst je americký akční sci-fi flim z roku 2011, který režíroval Shawn Levy.Ocelová pěst je americký akční sci-fi flim z roku 2011, který režíroval Shawn Levy.Ocelová pěst je americký akční sci-fi flim z roku 2011, který režíroval Shawn Levy.+ 6 fotek+ 7 fotek

Americký akční sci-fi film z roku 2011 režírovaný Shawnem Levym vypráví o bývalém boxerovi, jehož milovaný sport ovládli dva a půl metru vysocí oceloví roboti. Protože už nemá s kým zápasit, pustí se do jiné práce - vytrénovat nového robota a proměnit ho v boxerského šampióna.

Petra Járková
Petra Járková 25. 02. 2020 16:00

Charlie Kenton se protlouká životem a dává dohromady nemohoucí a vysloužilé roboty. Přivydělává si tím, že jezdí po turnajích a dává soutěžící roboty po zápase opět do kupy. Do života mu vpadne syn Max, se kterým se dlouho nestýkal. Nakonec si k sobě oba najdou cestu a společně vytrénují robota, kterého promění v boxerského šampióna.

Sponzoři robotích zápasů

Sponzory robotích zápasů ve filmu jsou společnosti jako Nokia, Bing, Coca Coca, Cadillac a box 720, o které se mluvilo jako o nástupci Xboxu 360. Nástupcem se však poté stal Xbox One.

Inspirace Rockym

Ve filmu je možné vysledovat několik odkazů na filmovou sérii Rocky. Vedle přímého citování některých pasáží odkazuje účes roboboxera Midase na postavu Clubbera Langa ze snímku Rocky III. Mistrem světa je pak robot Zeus, zatímco ve filmu Rocky to byl Apollo. Apollón se přitom jmenoval syn boha Dia.

Profesionální příprava

Hugha Jackmana připravoval na roli osobně Sugar Lee Leonard a také Hughův otec, který boxoval v armádě. Jackman v jednom z rozhovorů k filmu uvedl: "Mám radost, že mě děti konečně viděly hrát, jinak mě mají zakázaného."

Postprodukce

Na zápasy boxerů, jejichž pohyby se pak technologií motion capture digitalizovaly a převedly do podoby robotů, dohlížel také slavný Sugar Ray Leonard.

Inspirace povídkou

Snímek Ocelová pěst se zčásti inspiruje povídkou legendárního mistra science-fiction žánru Richarda Mathesona, která byla v roce 1963 zpracována pro televizní obrazovky jako jedna z epizod seriálu Soumračná zóna.

Neuvěřitelné tržby

Úvodní americké tržby 27,3 milionu dolarů jsou historicky největším zaoceánským debutem pro film o boxu.

NA SNÍMKY ZE SCI-FI FILMU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA SCI-FI FILM OCELOVÁ PĚST SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20:00 NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články