Buďte za hvězdu: Co si obléct první den do nové práce?

Buďte za hvězdu: Co si obléct první den do nové práce?
Minisukně vhodným pracovním outfitem rozhodně nejsou.I v práci byste se měli cítit pohodlně.

Jdete do nové práce a máte strach, že nezapadnete nebo že budete vedle svých kolegů vypadat jako strašák? Pak si nechte poradit, co je vhodné obléct první den v nové práci.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 11. 2018 07:40

Záleží na firmě

Dress code se liší firma od firmy, pozice od pozice, ale obecným trendem je uvolněnější a ležérnější styl. Pravidla oblékání začínají hodně určovat i mladí lidé, kteří berou jako samozřejmost možnost vyjádřit svůj postoj i tímto způsobem.

Volte kompromis

Skvělou volbou mezi klasickou korporátní klasikou a streetovým stylem, který si mohou dovolit možná tak „ajťačky“, je business casual. Ten dává prostor pro vlastní osobitost a nenutí ženy do silonek, lodiček a pouzdrových sukní.

Ideální je u žen sukně v délce ke kolenům, kalhoty, tričko z kvalitního materiálu, halenka nebo vlněný svetr. Vše v decentních barvách. Pěkné kousky se dají najít i za dostupný peníz.

Dodržujte pravidla

I business casual styl ovšem vyžaduje dodržování určitých pravidel. Pasé jsou například vyšisované nebo děravé džíny, jakékoli extravagantní nebo sportovně laděné kousky, velké vzory, u žen ultrakrátké sukně, hluboké výstřihy nebo přebytek bižuterie.

Dost bylo upjatých úředníků

Například i zaměstnanci ČSOB si business casual odhlasovali v interním průzkumu. Nakonec i klienti bank nechodí na pobočky ve formálním oblečení. A pro rovnocenný rozhovor dvou lidí je vždy lepší, když jsou si blíže i oblečením. A to platí v oblékání úplně všude.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články