Celebrity zůstávají v kontaktu se svými fanoušky. Na Instagram Live společně vaří, zpívají i meditují

Celebrity zůstávají v kontaktu se svými fanoušky. Na Instagram Live společně vaří, zpívají i meditují
Zdroj: Pixabay.com

Doba je těžká, lidé jsou izolování doma a čas najednou plyne tak nějak pomaleji. Všechno, co bylo běžnou součástí života, je nyní omezeno a už nějakou dobu není samozřejmostí. Proto se mnoho celebrit rozhodlo, že přes Instagram Live začnou bavit lidi na celém světě.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 20. 03. 2020 10:33

Je čas se spojit. A když to nejde „klasicky“, tak k tomu využijme to, co běžně k životu používáme – sociální sítě!

Hashtag #TogetherAtHome

Lidé se před světem, který zahltil koronavirus, uzavírají ve svých domovech, stejně jako slavné celebrity. Show ale musí pokračovat dál, a tak se slavní zapojili do dění přes Instagram Live, díky kterému baví své fanoušky. Do streamování se zapojili například Miley Cyrus, Demi Lovato, Justin Bieber, John Legend s manželkou, rapper Cardi B nebo třeba herečka Hilary Duff.

Někteří z nich u svých videí, která slouží k povzbuzení milionů fanoušků, zavedli hashtag #TogetherAtHome. „Streamování celebrit ukazuje něco, co se v nadcházejících dnech a týdnech stane častějším,“ říká vedoucí globálních partnerství Instagramu Charles Porch. „Myslím, že v časech, jako je tento, a když se časy ještě ztíží, se celebrity obracejí na Instagram a spojují se s fanoušky. Nejprve v pomoci získat opravdu kvalitní informace například o mytí rukou, nebo o tom, proč zůstat doma. Pak přichází další fáze – setrvání v kontaktu s komunitou,“ dodal Porch pro NBC News.

Někteří zpívají, jiní vaří nebo meditují

Co tedy nyní slavní dělají? Zpěvačka a herečka Miley Cyrus ve svém živém přenosu na Instagram Live, kde bude pravidelně streamovat od pondělí do pátku, upozornila na smyšlené příběhy a do online světa se snaží vnášet povzbudivé a přátelské zprávy. K Miley se jeden den připojila i zpěvačka Demi Lovato a sledovanost tohoto streamu přesáhla 50 milionu sledujících. Cyrus s Lovato si během živého streamu povídaly a kladly si vzájemně otázky.

John Legend se svou krásnou manželkou lidem zpříjemnili čas nejen tím, že během streamu zpívali, ale taky odhalili své každodenní činnosti a pustili se například do vaření. Přes Instagram Live zazpíval i zpěvák kapely Coldplay Chris Martin nebo Keith Urban, jehož doprovázela jeho manželka Nicole Kidman. „Bude zajímavé sledovat to, jak to bude dál a sledovat lidi doma, jak si vytvářejí své vlastní televizní sítě,“ uvedl Porch

Nespoutaná herečka Lizzo se se svými fanoušky pustila přes stream do meditace, zatímco Amy Adams a Jennifer Garner četly knihy dětským čtenářům, aby tak alespoň na chvíli odlehčily jejich rodičům. Komik Dave Chappele zase streamoval svou Mood Live Show, ve které diskutoval o nemoci Covid-19.

Nepanikař, ale nebuď idiot

Vzkaz lidem poslala i oblíbená zpěvačka a herečka Hilary Duff. „Všem mladým, kteří stále chodí ven a pořádají párty – jděte domů. Přestaňte zabíjet staré lidí, prosím,“ apeluje. K Hilary se připojila i jedna z nejmladších držitelek cen Grammy Billie Eilish. „Viděla jsem spoustu mladých lidí na světě, jak chodí do klubů, na pláž nebo prostě jen ven, a to je opravdu nezodpovědné,“ řekla zpěvačka a dodala: „Jde o to, že se vám to stane, nebo jste blízko někoho, kdo to dostane a vy to pak můžete přenést na někoho, kdo je mnohem slabší. Nepanikař, ale nebuď idiot."

Komentáře na živé streamy ale pokaždé nejsou jen pozitivní. To poznala i herečka Vanessa Hudgens, která uvedla, že úmrtí způsobená koronavirem jsou hrozná, ale nevyhnutelná. Po chvíli však svou reakci zvážila, uznala, že byla přehnaná a na Twitteru napsala omluvu.

„Vidíme, jak je Instagram inspirativní a lidé se díky němu scházejí,“ řekl Porch. Zkusme proto na chvíli omezit mezilidský kontakt a využijme možnosti, které nám nabízí online svět. Zůstaňme doma a odměnou nám pak bude zase svoboda, která nám nyní tak schází.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články