Čeští vývojáři vydali mobilní hru, skrz kterou je možno pomoci syrským dětem s návratem do škol

Pomoci můžete i vy. Stačí si hru stáhnout do mobilu
Zdroj: pixabay
Pomoci můžete i vy. Stačí si hru stáhnout do mobiluV nové hře se dostanete do kůže psa huskyhoPro obyvatele je život v jejich vlastním státě peklem na zemiDěti nemohou chodit do škol+ 1 fotka+ 2 fotky

Situace v Sýrii není pro její občany absolutně jednoduchá. Tisíce lidí jsou bez domova. Chybí jim jídlo, léky, čistá voda a veškeré základní vybavení. Tisíce dětí je zraněno, zmrzačeno, nebo jsou sirotky. Hrozná občanská válka, boj o život a strach se staly v jejich životě každodenním chlebem. Města, která byla dřív jejich domovem, jsou dnes vybombardované ruiny. A právě dětem se rozhodli pomoci čeští herní vývojáři, kteří vydali hru pro mobily jménem Husky: the savior. Pomoci může každý.

Redaktor
Redaktor 27. 06. 2018 19:03

Místo toho, aby si užívaly dětství a chodily normálně do školy, trpí syrské děti hroznou občanskou válkou, která jejich zemí zmítá. Mnoho měst a škol bylo válkou zničeno, a děti tak nemají kam chodit do školy. Nejenom školu potřebují. Mnoho z nich je válkou traumatizováno. Často se tyto děti ani nemají kam vracet, protože během bombardování přišly o celou rodinu.

Na území Libanonu dnes funguje jakési provizorní vzdělávací centrum, kde se tyto děti snaží vzdělávat. Děti se učí matematice, angličtině, arabštině, dějepisu a zeměpisu. Vzdělávání traumatizovaných dětí jde ale těžce. Chybí psychologové, kteří by jejich bolavým duším ulevili. A právě na zlepšení školství a na psychology je zaměřena nová česká mobilní hra Husky: the savior. Ke stažení je zdarma. Hráč si ve hře kupuje fiktivní měnu za reálné peníze, které jdou na pomoci Sýrii.

Ve hře se stáváte psem huskym, který zachraňuje štěňata. Vaším úkolem je zachránit co možná nejvíce štěňat a uběhnout co možná největší vzdálenost. Kdo hraje, ten vydělává peníze nejen na školství, ale také silnice nebo zdravotnictví v Sýrii.

Pomůžete i vy?

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články