Charita Český Těšín potřebuje speciální oblek na projekt „Jak se cítí senior:“ 4. projekt, který můžete podpořit

Charita Český Těšín potřebuje speciální oblek na projekt „Jak se cítí senior:“ 4. projekt, který můžete podpořit
Zdroj: Pixabay.com

ČESKÝ TĚŠÍN - Posláním Charity Český Těšín je pomáhat lidem v jejich nepříznivé životní situaci. V důsledku demografického vývoje seniorů přibývá a roste nejen potřeba péče, ale i potřeba podpory osob, které o ně pečují. Pokud by Charita Český Těšín v programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme” uspěla, z finančních prostředků by pořídila geronto oblek.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 03. 07. 2019 11:53

Pokud se nám podaří získat podporu veřejnosti, můžeme naše činnosti pro pečující rodiny rozšířit o nácvik péče s pomocí geronto – obleku. Ten umí simulovat stařecké pohyby se všemi omezeními, které s sebou stáří přináší, a tak si může každý na vlastní kůži vyzkoušet, jak se senior cítí. Tato zkušenost může opět napomoci pečujícím lépe pochopit svého blízkého a zvládnout tuto nelehkou situaci,“ vysvětluje Věra Zlá, projektová a PR manažerka z Charity Český Těšín.

Do programu Tesco ´Vy rozhodujete, my pomáháme´ jsme se rozhodli přihlásit, protože o vítězném projektu hlasuje veřejnost a smyslem projektu ´Jak se cítí senior´ je právě veřejnosti pomoci. Již realizujeme aktivity na podporu osob, které se starají doma o svého blízkého a tímto projektem chceme pečujícím jejich obětavou práci ještě více usnadnit,“ dodává Zlá.

Každý se může dostat do situace, kdy se musí postarat o svého rodiče nebo jiného blízkého, který přišel o svou soběstačnost. V tomto případě je Charita Český Těšín připravena ukázat dotyčnému ve vytvořené ukázkové místnosti nebo přímo v domácnosti, jak o nemocného pečovat, poskytnout poradenství, půjčit kompenzační pomůcky do doby vyřízení pomůcky přes pojišťovnu, nabídnout účast v podpůrné skupině a další. 

Projekt „Vy rozhodujete, my pomáháme“

Do půlky července, přesněji do 14. 7. můžete hlasovat pro projekt, který si sami vyberete. Funguje to tak, že za každý nákup dostanete na pokladně žeton. S ním zajdete k vystaveným hlasovacím místům, kde se dozvíte více o projektech, a hlavně můžete dát hlasu tomu, který se vám líbí nejvíc.

Je třeba připomenout, že vyhrává každý. Do pátého ročníku programu se během května přihlásilo přes 500 projektů, z nichž bylo vybráno 270 těch, které Tesco společně se zákazníky podpoří. Vítězové hlasování v každé z lokalit obdrží od Tesco finanční podporu 30 000 Kč na realizaci, projekty na druhém místě 16 000 Kč a na třetím 10 000 Kč.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články