Chcete být vyrovnaní? Pak dodržujte tyto rady a uvidíte, že se budete cítit skvěle

Důležitá je partnerská pohoda
Zdroj: Pixabay
Spánek je jedna ze základních potřeb člověka.Meditace a relax jsou skvělou volbou.Meditace a jóga jsou perfektní způsoby, jak se uvolnit a uklidnit.Meditace je pro naše tělo i ducha velmi prospěšná.+ 1 fotka+ 2 fotky

Určitě si říkáte, jak to někteří lidé kolem vás dělají, že se nenechají semlít stresem a vypjatými situacemi, na které vy narážíte na každém rohu. Jak to, že jsou pořád v klidu a všechno zvládají. Možná proto, že se řídí následujícími body.

Petra Járková
Petra Járková 15. 12. 2019 08:00

Meditují

Je vědecky dokázáno, že najít si přes den alespoň několik minut na to úplně vypnout, zavřít oči a soustředit se na svůj dech lidem výrazně pomáhá od stresu. Dělají to i nejzanepráz­dněnější lidé na světě, milionáři, podnikatelé, celebrity… Zkuste to taky.

Vyjadřují vděk

To, že vyjádříte vděk, vám nezlepší náladu – to má přímý efekt na váš stresový hormon. Je dokázané, že lidé, kteří umí ocenit ostatní, poděkovat a pochválit, mají o 23 procent menší výskyt kortizolu (hormonu stresu) ve svém těle než ti, co to nedělají.

Spí

Vydatný spánek je základem všeho. Nejenže budete snáze hubnout, pokud hubnete, budete se cítit lépe fyzicky, ale také psychicky. Lidé se spánkovou deprivací jsou v permanentním stresu. Podle výzkumů pomáhá také klasická třicetiminutovka spánku, kterou si někteří dávají po obědě.

Socializují se

Když se klidní lidé cítí napjatí, prostě se sejdou s přáteli, aby se jim ulevilo. Společnost lidí působí na lidský mozek jako sport – uvolňuje se hormon štěstí endorfin a člověk zahazuje své problémy za hlavu.

Nesnaží se

zvládat vše najednou Klidní lidé sice vypadají, že zvládají všechno, ale nejsou to žádní roboti nebo kyborgové. Jen si umí ujasnit priority a vědí, na co se mohou s klidem vykašlat a co počká. Vědí, že věci, se kterými momentálně nemohou nic udělat, nemá cenu momentálně vůbec řešit.

Užívají si dovolenou

Klidní lidé si berou dovolenou. Vezmou si jednou za čas pár dní volna a skutečně nepracují. Odříznou se od stresujících faktorů a relaxují. Stejně jako naplno pracují, naplno odpočívají.

Odpojují se

Určitě jste si všimli, jak vás stresuje být neustále online. Být dostupný ve dne v noci, od rána do večera. Lidé vám volají, píšou, mailujou a nemá to konce. Klidní lidé vědí, kdy si vypnout telefon a zavřít e-mail.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články