Chyby ve filmu Mariňák: Profesionální odstřelovači nemíří na hlavu, samovolně putující láhev vody

Mariňák je film o válce v Zálivu, tedy válce bez války. Je to sonda do života amerických vojáků v Iráku, kteří se připravovali na boj o život a ten se nakonec vlastně nekonal.
Zdroj: TV Nova
Mariňák je film o válce v Zálivu, tedy válce bez války. Je to sonda do života amerických vojáků v Iráku, kteří se připravovali na boj o život a ten se nakonec vlastně nekonal.Mariňák vás zavede mezi americké vojáky bojující za svou vlast na Blízkém východě.Jedná se o sondu mimořádně štiplavou, detailní a zábavnou, v níž "tvrdí muziku" vynikající herecké výkony hlavních představitelů. Dvacetiletý zelenáč Anthony Swofford (Jake Gyllenhaal) chtěl pouze pokračovat v rodinné vojenské tradici.+ 6 fotek+ 7 fotek

Mariňák je vynikající film o válce v Zálivu, tedy válce bez války, při kterém vás bude mrazit víc, než kdyby se v něm dvě hodiny střílelo. Jde o sondu do života amerických vojáků v Iráku, kteří se připravovali na boj o život a ten se nakonec vlastně nekonal.

Petra Járková
Petra Járková 24. 10. 2019 16:00

Film Mariňák vás zavede mezi americké vojáky bojující za svou vlast na Blízkém východě. Dostanou se však vojáci do skutečné akce? Vystřelí si vynikající odstřelovač Swofford ze své pušky? Zabije někoho? Co bude jeho nejotřesnějším zážitkem? A jaké to bude, až se nakonec vrátí domů? Počká na něj jeho přítelkyně, na kterou po celou tu dobu myslel? Dokáže on sám ještě někdy normálně žít? Bez myšlenek na válku?

To vše se dozvíte, pokud budete dnes večer sledovat tento válečný film, ale zaměřte se také na chyby, které filmaři při jeho natáčení udělali. I ten nejlepší snímek nikdy nemůže být stoprocentní.

Chyby ve filmu

Záměna brýlí

Když vojáci v jednom záběru vyskakují na hranicích z nákladního vozu, Jamie Foxx alias Sykes má ochranné brýle a v dalším záběru má při palbě najednou na očích brýle sluneční.

Chyba odstřelovačů

Odstřelovači byli při výcviku trénováni mířit na hlavu, ve skutečnosti však profesionální odstřelovači míří vždy do centra těla.

Putující voda

Když je Swoff trestán za svoje nezodpovědné chování během vánoční party, láhev s vodou mění mezi jednotlivými záběry své místo.

Záhada suchého trika

Když Kruger pije, je jeho tričko nasáklé alkoholem. V dalším záběru je však zázračně úplně suché.

Zajímavosti z filmu

Hory byly odstraněny

Film se natáčel v Jižní Kalifornii, kde je podobné podnebí jako v Iráku. Ovšem na pozadí pouště jsou hory. Ty museli filmaři z výsledného materiálu odstranit pomocí počítače.

Výcvik ve vojenském táboře

Než šli herci na plac, museli absolvovat drsný výcvik v opravdovém vojenském táboře. Jake Gyllenhaal prý výcvikem dokonce nabyl několik kilo svalů.

Náhradníci

Na hlavní roli si původně brousili zuby Leonardo DiCaprio a Tobey Maguire, nakonec si ale roli dvacetiletého zelenáče zahrál Jake Gyllenhaal.

Legendární slovo "fuck"

Slovo „fuck“ zazní ve filmu v různých variacích 278 krát.

NA SNÍMKY Z VÁLEČNÉHO FILMU MARIŇÁK SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM MARIŇÁK SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 22:10 NA TV NOVA.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články