Katastrofické drama Poseidon: Štáb si odnesl infekce, na natáčení tajně přijela i zpěvačka Fergie

Thriller Poseidon z roku 2006 odehrávající se na luxusním zaoceánském parníku. Po zničujícím úderu zákeřné obří vlny se skupinka několika odvážlivců rozhodne dostat za každou cenu z potápějící se a hořící lodi.
Zdroj: TV Nova
Thriller Poseidon z roku 2006, odehrávající se na luxusním zaoceánském parníku. Po zničujícím úderu zákeřné obří vlny se skupinka několika odvážlivců rozhodne dostat za každou cenu z potápějící se a hořící lodi. Silvestr. Přes 2000 pasažérů a posádka oslavují konec roku na otevřeném moři, na palubě luxusního zaoceánského parníku Poseidon.V pravé poledne, bez jakéhokoliv varování, se před lodí vztyčí desítky metrů vysoká obří vlna – jedna z těch, které jako zákeřné monstrum děsí kapitány a těžko se vědecky vysvětlují.Mohutný úder masivu vody se převalí přes palubu a převrátí loď vzhůru nohama.+ 6 fotek+ 7 fotek

Příběh začíná novoroční oslavou na lodi Poseidon. Spokojení cestující pozvedají sklenky k přípitku na budoucnost. Ta přichází ve zlomku vteřiny v podobě obří vlny, která loď převrátí. Zoufalý zápas o přežití začíná. Jak probíhalo natáčení tohoto velkofilmu?

Petra Járková
Petra Járková 24. 09. 2019 16:00

Nejdůležitější role

Režisér Wolfgang Petersen se vrací na moře ve vzrušující, napínavé adaptaci románu Paula Gallica Dobrodružství Poseidonu. Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss a Emmy Rossum zpodobňují pasažéry, kteří se musí stoprocentně spolehnout jeden na druhého, chtějí-li nalézt cestu do bezpečí přes vodu, plameny a trosky světa obráceného vzhůru nohama.

Fanynka Fergie

Natáčení se zúčastnila i slavná zpěvačka Fergie ze skupiny Black Eyed Peas.

Dokonalá replika lodi

Režisér Wolfgang Petersen si nechal postavit dokonalou repliku lodě převrácené dnem vzhůru, kterou mohl znovu a znovu zatápět vodou pod obrovským tlakem. Tato "hračka" je jedním z hlavních důvodů, proč film stál 160 milionů dolarů.

Digitální potopení

Převrátit, zatopit a nakonec poslat ke dnu zaoceánský parník by vyšlo filmaře hodně draho. Proto si jej museli postavit digitálně. Nebylo to vůbec jednoduché - třeba úvodní dvouapůlminutový záběr bez jediného střihu se vyráběl dlouhých 11 měsíců.

Dvě studia

Interiéry se natáčely ve dvou odlišných studiích. V jednom bylo všechno vytvořené normálně a v druhém hlavou dolů.

Infekce z vody

Někteří členové štábu si z dlouhotrvajícího natáčení ve špinavé vodě odnesli různé infekce.

Chybějící postava

Reverenda Franka Cotta, kterého v originálním filmu ztvárnil Gene Hackman, měl původně hrát Clive Owen. Tato postava se nakonec do filmu nedostala.

Filmové chyby

Přestože je loď obrácená, v mnoha scénách jsou vidět běžně stojící lavice. Ke konci filmu jdou postavy nahoru po obráceném schodišti. Jenže tím, že byla loď převrácená, musel i vchod do vedlejší místnosti být ze spodní strany schodiště, nikoliv svrchu.

NA SNÍMKY Z FILMU POSEIDON SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: Na dobrodružný film Poseidon se můžete podívat na NOVA Cinema dnes od 20 hodin.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články