Čtyři vraždy stačí, drahoušku: Lipský se Zázvorkovou se před scénou v posteli opili, museli ji přetáčet

Čtyři vraždy stačí, drahoušku: Lipský se Zázvorkovou se před scénou v posteli opili, museli ji přetáčet
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Čtyři vraždy stačí, drahoušku: Česká filmová komedie režiséra Oldřicha Lipského vznikla v roce 1970. Příběh s Lubomírem Lipským v hlavní roli začíná tím, že si cestující ve vlaku čte napínavý komiks.V bytě nic netušícího učitele literatury George Camela (Lubomír Lipský) se začnou objevovat mrtvoly, kdykoli otevře dveře.Jedná se o oběti dvou zločineckých gangů z Michaga a ze San Boniga, které zápasí o šek na milion dolarů. George Camel se zaplete do nebezpečné hry, kterou si ale sám vlastně moc neuvědomuje.+ 4 fotky+ 5 fotek

Pamatujete na kultovní komedii Čtyři vraždy stačí, drahoušku? Zazářil v ní Lubomír Lipský, Jiřina Bohdalová nebo Iva Janžurová. Film se dodnes řadí k velmi oblíbeným a úspěšným. Existují však i smutné vzpomínky, které jsou s jeho natáčením spojeny.

Petra Járková
Petra Járková 22. 02. 2020 13:00

Režisér Oldřich Lipský natočil komedii Čtyři vraždy stačí, drahoušku na motivy knihy jugoslávského spisovatele Nenada Brixyho. Ve filmu v hlavní roli zazářil jeho starší bratr Lubomír. Tomu to při natáčení spolu s Jiřinou Bohdalovou a Ivou Janžurovou šlo dohromady natolik dobře, že snímek patří dodnes k nejoblíbenějším komediím vůbec.

Láhev Becherovky

Ve filmu excelovala i herecká hvězda Stella Zázvorková, která s Lubomírem Lipským natáčela scénu, kde leží po večírku v posteli. Pár ani nemusel nic hrát, vypili spolu láhev Becherovky. Režisér však nebyl z jejich nápadu u vytržení, počkal až vystřízlivějí a scénu je nechal natočit znovu.

Nečekaná smrt

Oldřich Lipský stihl sice ještě natočit skvělé filmy jako Jáchyme, hoď ho do stroje!, Marečku, podejte mi pero! nebo Ať žijí duchové!. Poslední film ale za něj musel dokončit Zdeněk Podskalský. Během natáčení veselohry Velká filmová loupež  totiž Lipský nečekaně zemřel.

Saudkova provokace

Podoba prezidenta fiktivního státu Bonzanie s Ludvíkem Svobodou, tehdejším prezidentem Československa, nebyla náhoda. Jde o jednu z narážek kreslíře Káji Saudka.

Podmínka honoráře

Honorář pro jugoslávského autora námětu Nenada Brixia mohl být vyplacen jen pod podmínkou, že všechny peníze utratí přímo v Československu.

Oblíbená scéna

Scéna, kde se Sabrina v podání Jiřiny Bohdalové s Kate aneb Ivou Janžurovou mydlí ve vaně plné pěny, byla tak vynikající, že Lubomír Lipský, který sledoval inkriminovanou scénu, začal po skočení spontánně tleskat a křičet: "Opakovat, opakovat!“

NA SNÍMKY Z FILMU ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ, DRAHOUŠKU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA KOMEDII ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ, DRAHOUŠKU SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 16 HODIN NA PRIMĚ.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články