Co je doma, to se počítá, pánové: Proč ve snímku odmítl hrát Miloš Kopecký?

Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme, drahoušku a to další úspěšný film Co je doma, to se počítá, pánové, byl natočen roku 1980.
Zdroj: Filmové studio Barrandov
Luděk Sobota během natáčení vypěnil. Vadilo mu, že nemohl improvizovat.Dagmar Veškrnové propůjčila hlas zpěvačka Jana Robbová.Natáčelo se v Praze a v obci Karlštejn. Kvůli absenci dálnic trvala Peterkovi cesta na natáčení dvě a půl hodiny.Františkovi bylo v době natáčení padesát osm let, díky sportovování ale vypadal mladší.+ 3 fotky+ 4 fotky

Co je doma, to se počítá, pánové... je český film z roku 1980 a jedná se o volné pokračování úspěšné komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! Ve filmu hrálo mnoho excelentních herců, kteří už bohužel nejsou mezi námi, ale objevilo se v něm i několik chyb, které by oku bystrého diváka neměly uniknout.

Petra Járková
Petra Járková 21. 09. 2019 16:00

Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku začíná ve chvíli, kdy René Novák přiváží svým taxíkem neteř Bartáčkových Naďu. Obě rodiny jsou samozřejmě stále na válečné stezce.

Klub Nováků

René vnukne rodičům nápad, jak dosáhnout rychlého a bezpracného bohatství. Rozhodnou se založit fiktivní klub Nováků, kde každý zájemce o členství musí zaslat jednateli 5 korun zápisného. Horečná aktivita Novákových samozřejmě Bartáčkovým neunikne, ale nemají příliš času zajímat se, o co sousedům jde.

Tetička z Ameriky

Kájovi se totiž ozve jeho tetička Rosa z Ameriky a Bartáčkovi začnou přemýšlet, jak z tety vymámit tučný šek plný dolarů. Zatímco Novákovi v dědečkově chatrném domku sypou do kufrů pětikoruny od Nováků z celé republiky, Bartáčkovi dostanou dopis oznamující tetiččin příjezd. Konečně také mohou rozjet svůj plán, jak ji připravit o miliony.

Zaniklý okres

Když Evženu Novákovi přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák, čte adresu: Otta Novák, Novákovice, okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960.

Neexistující patro

Novákovi se mají stěhovat do desátého patra, dům má však pater jen osm. Tady se páni filmaři pěkně přepočítali.

Pytle plné peněz

Když doveze pošťačka Novákům pytle s dopisy, ve kterých jsou pětikoruny, vynáší je z auta, aniž by vyvíjela větší námahu. Vzhledem k jejich obsahu by je však nejspíš vůbec neuzvedla nebo by s tím alespoň měla velký problém.

Kopecký roli odmítl

Miloš Kopecký odmítl hrát v pokračování filmu, protože prý nebyl spokojen s kvalitou scénáře. Není to však pravda. Tou je, že nechtěl hrát se svou exmanželkou Stellou Zázvorkovou a nutno podotknout, že výměna za Sováka nebyla vůbec špatnou volbou.

Dojíždění na plac

František Peterka jezdil každý den na natáčení dvě a půl hodiny, protože ještě nebyly dálnice a on nebyl z Prahy.

NA SNÍMKY Z FILMU CO JE DOMA, TO SE POČÍTÁ, PÁNOVÉ, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články