Zajímavosti o úspěšné komedii Zítra to roztočíme, drahoušku. Jak probíhalo natáčení?

Komedie je dodnes velice úspěšná.
Zdroj: Ivan Minář
Chtějí válku? Budou ji mít. Tertium non datur.To se ládujou řízkama každej den? Prej mají známýho na jatkách. A my tady žužláme tlačenku s cibulí!Bartáčkovi? Nemilosrdně zničit!To se ti povedlo. Viď? Taková blbinka a jak dokáže otrávit život!+ 3 fotky+ 4 fotky

Skvělý a humorný film plný žertíků a vtípků milují diváci dodnes. Skvěle v něm zazářila Iva Janžurová, která má komediálního talentu jednoduše na rozdávání. Jak probíhalo natáčení a jaké zajímavosti se o filmu dají ještě zjistit?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 06. 2018 12:48

Dům, do kterého se přestěhovali Bartáčkovi a Novákovi, stojí v Praze-Motole, v ulici Hennerova 227/7.

Dům, kde bydleli Bartáčkovi a Novákovi, se nachází v Praze na Starém Městě v Anežské ulici 809/6.

Americká automatická pračka, kterou René Novák (Luděk Sobota) a pan Novák (Miloš Kopecký) nesli po schodech, podle jejich slov stála 10 000 Kčs. Vzhledem k výši průměrné mzdy (2382 Kčs) v ČSSR v roku 1976 stála pračka 4,2 násobek průměrné mzdy. Dnes by vzhledem k průměrné mzdě v ČR např. z roku 2014 pračka stála víc než 109 000 českých korun.

K závěru filmu pan Novák (Miloš Kopecký) potvrdí své rozhodnutí zničit Bartáčkovy zkomolenou latinskou větou "Tercium non datur", jejíž překlad je "Třetí možnost není".

Písnička, kterou si zpívá opilá Naďa Bartáčková ve dveřích bytu Novákových, je skladba Heleny Vondráčkové s názvem Miláčku neboli česká verze hitu Beatles Honey Pie. 

Na začátku filmu je vidět svatební fotografie Miloše Kopeckého a Stelly Zázvorkové, která je z jejich skutečné svatby, i když jejich manželství netrvalo dlouho. Stejně tak i většina jejich fotografií ve filmu je z pravého manželství.

Plno vtipných scén vzniklo improvizací herců, např. americká pračka a hlášky okolo ní. 

Luděk Sobota si vymínil, že bude moci improvizovat, jinak že roli nevezme. 

V záběru, kdy se Evžen Novák (Miloš Kopecký) ptá pracovnice komparzního rejstříku (Stella Májová) na hraní v komparzu, visí na zdi za Milošem Kopeckým plakát k filmu Karla Kachyni Robinsonka.

Zdroj:čsfd

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články