Do Uměleckého mlýna Liběchov s dětmi na výlet i za poznáním: 12. projekt, který můžete podpořit

Do Uměleckého mlýna Liběchov s dětmi na výlet i za poznáním: 12. projekt, který můžete podpořit
Zdroj: http://umeleckymlyn.libechov.cz

LIBĚCHOV - Umělecký mlýn Liběchov je zajímavá technická památka v Polabí, ale také už i místo nevšedních setkání. Nadšení majitelé mlýna přitom nemyslí pouze na dospělé, ale i na děti. A právě pro ně – avšak nejen pro ně – je určený naučný projekt, s nímž se Liběchovští přihlásili do programu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme”.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 07. 2019 09:13

Dnešní děti umějí ovládat elekroniku lépe než naše generace, o to menší představu ale mívají o tom, v čem jsme vyrůstali my, naši rodiče, natož prarodiče,“ říká Dušan Thurzo ze spolku Umělecký mlýn Liběchov.

Právě proto chceme ve mlýně zřídit expozici nazvanou Dětský svět v čase našich babiček, kde by malí návštěvníci viděli nejen běžné hračky svých předků, ale i třeba školní pomůcky z jejich dětství,“ řekl Thurzo.

Postupně opravovaný mlýn nabízí už dnes zajímavou podívanou na staré mlýnské stroje –v loňské sezóně ho navštívila skoro tisícovka turistů a zájemců o historii. Nedávno spolek v úchvatné mlýnici zorganizoval festival dokumentárních filmů, souběžně vzniká i díky darům veřejnosti vlastivědné muzeum Liběchovska.

Případný příspěvek od z programu Tesco ´Vy rozhodujete, my pomáháme´ nám pomůže dotvořit i přívětivou a poučnou expozici dětství našich předků,“ shrnuje Thurzo. S nadšenými dětmi si tak mohou přijít nostalgicky zavzpomínat třeba jejich dědové a babičky. 

Projekt „Vy rozhodujete, my pomáháme“

Do půlky července, přesněji do 14. 7. můžete hlasovat pro projekt, který si sami vyberete. Funguje to tak, že za každý nákup dostanete na pokladně žeton. S ním zajdete k vystaveným hlasovacím místům, kde se dozvíte více o projektech, a hlavně můžete dát hlasu tomu, který se vám líbí nejvíc.

Je třeba připomenout, že vyhrává každý. Do pátého ročníku programu se během května přihlásilo přes 500 projektů, z nichž bylo vybráno 270 těch, které Tesco společně se zákazníky podpoří. Vítězové hlasování v každé z lokalit obdrží od Tesco finanční podporu 30 000 Kč na realizaci, projekty na druhém místě 16 000 Kč a na třetím 10 000 Kč.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články