Ekologická domácnost: Minirádce, jak žít v souladu s přírodou a co si pořídit

Ekologická domácnost: Minirádce, jak žít v souladu s přírodou a co si pořídit
Zdroj: Unsplash.com
Vatové tyčinky, Curanatura, 79 Kč. Bambusové tyčinky se krásně rozloží.Odličovací tamponky, Tierra Verde, 199 Kč. Součástí tamponků je i pytlíček, který je praktický při cestování a při praní. Prací gel, Tierra Verde, 1l, 159 Kč. Pomocí produktů od této značky budete vaše praní ekologické a šetrné. Kartáček, Ecoheart, 139 Kč. Na výrobu tohoto kartáčku byly použity pouze ekologické materiály. + 2 fotky+ 3 fotky

Děsí vás pytle plné plastů, které pravidelně vyhazujete? Udělejte alespoň malé věci pro naši planetu. Nemusí to být radikální změna, ale díky postupným změnám prováděným ve vaší domácnosti pomůžete zlepšit životní prostředí.

Andrea Mrkosová
Andrea Mrkosová 22. 07. 2019 18:00

Když člověk řekne, že žije ekologicky, spousta lidí neví, co si pod tím má představit. Připadá jim to hodně složité a ani nevědí, kde by měli začít. Takže raději nedělají nic...

Nemusíte vběhnout do obchodu a pořídit si celou novou výbavu do domácnosti. Postupné vyměňování přípravků postačí. Bude to pro vás pohodlné, méně náročné a dokonce se můžete přistihnout, že dělat něco dobrého pro planetu vám přináší dobrý pocit.

Alternativy na odlíčení

Přemýšleli jste někdy, kolik denně spotřebujete tamponků na odlíčení? Večer minimálně dva na řasenku, a když k tomu přidáte ještě tamponky na tonikum, spotřeba nemile roste. Vynásobte si počet jedním týdnem, pak měsícem, pak roky a dostanete se na šokující číslo. Pořídit si pratelné odličovací tamponky přitom není nijak finančně náročná investice. Jednou za týden je všechny vyperete a můžete je používat, jak dlouho chcete. Navíc nebudete v obchodě stále přemýšlet, zda je doma máte nebo ne. To samé platí i s vatovými tyčinkami do uší. Ty se prát samozřejmě nedají, ale existují lepší varianty, než plastové.

Kartáček na zuby

Možná si to neuvědomujete, ale i správným kartáčkem můžete pomoci naší planetě.

Přírodní prostředky pro domácnost

Ať už se jedná o podlahu, nádobí nebo čistící prostředky na záchod, všechny tyto produkty si můžete pořídit bez chemických přísad v ekodrogeriích. Pomůžete planetě i vašemu zdraví, protože se vyhnete přímému styku s chemickými látkami.

Vlastní nádobky na potraviny

Bezobalových obchodů stále přibývá (hlavně ve velkých městech), takže si na nákup vezměte vlastní sklenice a sáčky. Nebude se vám doma hromadit odpad, navíc si můžete vybrat i vzhled sklenice a mít ji doma vystavenou v polici. To samé platí i pro lahve na vodu a na kávu, zaneřádit planetu plastovými lahvemi není žádná krása.

PODÍVEJTE SE DO GALERII NA MALOU INSPIRACI, CO EKOLOGICKÉHO SI MŮŽETE POŘÍDIT:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články