Jídlo a zdraví: Jak na oteklé kotníky nebo podrážděnost?

Mrkev je pro vaše zdraví velmi prospěšná
Zdroj: Pixabay
Banány v lednici zhnědnouČím více hlíny, tím lépe. Mrkev si musíte zasloužit!Losos je tučný a zdravýJídlo a zdraví: Jak na oteklé kotníky nebo podrážděnost?+ 1 fotka+ 2 fotky

Cítíte se podráždění? Dejte si steak. Máte oteklé kotníky? Snězte banán. Existují potraviny, které vašemu tělu prospívají a vy se díky nim můžete zbavit spousty neduhů.

Petra Járková
Petra Járková 25. 03. 2019 12:00

Prasklinky v dutině ústní a afty

Může znamenat: nedostatek vitaminu B2. Jeho doporučená denní dávka je 1,3 mg pro muže a 1,1 mg pro ženy.  Drobná poranění ve vašich ústech pravděpodobně znamenají, že vám chybí vitamin B2. Bez něj organismus nemůže obnovovat buňky a zacelovat ranky.

Řešení: Zvyšte přísun mléčných výrobků.

Nechutenství

Může znamenat: nedostatek zinku. Jeho doporučená denní dávka je 5,5–9,5 mg pro muže a 4–7 mg pro ženy. Pokud jíte málo zinku, nemůžete se divit, že vám nechutná jíst. Zinek totiž ovlivňuje produkci slinných enzymů.

Řešení: Jezte červené maso a oříšky.

Bolesti břicha a nevolnost

Může znamenat: nedostatek vitaminu A. Jeho doporučená denní dávka je 0,7 mg pro muže a 0,6 mg pro ženy. Jste náchylní na různé žaludeční a střevní infekce? Máte málo vitaminu A.

Řešení: Jedna mrkev denně a máte po problémech. Super jsou také játra, i když je spousta lidí nemusí.

Podrážděnost

Může znamenat: nedostatek železa. Jeho doporučená denní dávka je 8,7 mg pro muže a 14,8 mg pro ženy Bledá kůže, lžičkovitě tvarované nehty, únava, podrážděnost, deprese – to všechno může ukazovat na to, že trpíte nedostatkem železa.

Řešení: Červené maso, oříšky a listová zelenina. Také vajíčka, ryby a cereálie.

Oteklé kotníky

Může znamenat: nedostatek draslíku. Jeho doporučená denní dávka je 3,500 mg. Draslík pomáhá regulovat vodu v těle. Pokud ho máte v sobě málo a navíc třeba hojně solíte, je možné, že vás trápí otoky nohou.

Řešení: Jezte alespoň pět kousků ovoce a zeleniny každý den. Hlavně banány, v těch je draslíku nejvíce.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články