Fitness náramek versus chytré hodinky: Se kterým parťákem na cvičení vám bude lépe?

Fitness náramek versus chytré hodinky: Se kterým parťákem na cvičení vám bude lépe?
Zdroj: Ground Picture / Shutterstock.com

Plánujete, že se opřete do sportování? Pak byste si rozhodně měli pořídit elektronického pomocníka, který vám změří veškeré vaše aktivity. Které zařízení udělá víc parády, fitness náramek, nebo chytré hodinky?

Komerční sdělení
Komerční sdělení 17. 10. 2022 11:03

V cenovém souboji zvítězí fitness náramek

Pokud se rozhodujete čistě podle ceny, pak pro vás bude fitness náramek lepší variantou. Jedná se totiž o levnější investici, avšak s menšími možnostmi využití oproti chytrým hodinkám. Fitness náramek se cenově pohybuje v řádu stovek korun, zatímco chytré hodinky většinou startují na dvou až třech tisících korunách.

TIP: Pokud se sportem teprve začínáte a nechcete do elektroniky příliš investovat, rozhodně vsaďte na fitness náramek. Pokud by vás totiž sebesledování přestalo bavit, nebude vám líto náramek odložit.

Z hlediska možností využití hrají prim chytré hodinky

Co se týče možností využití a nabízených funkcí, vedou chytré hodinky na plné čáře. Nejen že vám změří kroky, mnohdy je lze i spárovat s mobilním telefonem a do nejrůznějších aplikací vám promítají různé sportovní výkony. Sledují běh, plavání, silové tréninky a další možné aktivity. Dražší chytré hodinky umějí přehrávat hudbu, přijímat SMS zprávy, e-maily, nebo dokonce hovory. Fitness náramek oproti tomu většinou nabízí pouze funkce jako měření chůze či senzor srdečního tepu.

Design je individuální záležitostí

Oblast designu v rámci chytrých hodinek a fitness náramků je něčím, v čem bude mít každý člověk jiné preference. Někomu přijde elegantnější fitness náramek, který většinou bývá tenčí a jednodušší. Jiní si přijdou na své s chytrými hodinkami, které mají větší displej. Některé smart watch dokonce nabízejí možnost mít na ploše fotku nebo disponují trackerem fyzické aktivity. Jiné chytré hodinky byste na první pohled nerozeznali od těch klasických. Proto líbivost fitness náramku či chytrých hodinek budete nakonec muset posoudit sami.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články