Italské filmové ikoně Sophii Loren je dnes 85 let: Těžký život plný potratů, hamižnost i lakota

Sophia Lorenová, rodným jménem Sofia Villani Scicolone je italská filmová herečka, která se v 60. letech 20. století stala hvězdou světové kinematografie, stejně tak byla považována za sexuální symbol.
Zdroj: Facebook.com
Sophia Lorenová, rodným jménem Sofia Villani Scicolone je italská filmová herečka, která se v 60. letech 20. století stala hvězdou světové kinematografie, stejně tak byla považována za sexuální symbol.Narodila se v září 1934 v Římě jako nemanželské dítě a získala jméno svého otce Sofia Scicolone. Její matka Romilda se brzy bez Sophiina otce Ricarda vrátila ke svým rodičům do Pozzuoli, kde s početnou rodinou strávily i válku.Ve čtrnácti letech byla vybrána v soutěži krásy mezi 12 princezen moře. Brzy na to odjela s matkou do Říma, aby si zahrála otrokyni ve filmu Quo Vadis.V Římě zůstala i po dokončení filmu a pracovala jako modelka pro časopisy. V soutěži Miss Řím, kde skončila druhá, si ji všiml o 20 let starší producent Carlo Ponti. Pomohl jí získávat menší roličky a po natočení filmu Pýcha a vášeň s Cary Grantem a Frankem Sinatrou přišly skutečně velké role.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Sophia Loren je právem označována za jednu z nejkrásnějších žen světa. Kromě obdivu, uznání a úspěchu zakusila ale i pořádně trpkou příchuť života. Její start totiž nebyl vůbec růžový. Jak její cesta ke slávě probíhala?

Petra Járková
Petra Járková 20. 09. 2019 08:00

Chudá holka z rybářské vesničky

Narodila se jako Sofia Villani Scicolone do chudých poměrů v rybářské vesnici poblíž Neapole. Protože byla nemanželským dítětem a byla podvyživená, lidé ve vesnici jí pohrdali. Sophia často navštěvovala kino, kde alespoň na chvíli unikala od reality. A tam se také rozhodla stát se herečkou. Za svým snem šla tvrdě – dělala stážistku ve filmových ateliérech, studovala si různé role a přivydělávala si také jako modelka.

Miss Řím

Na soutěži Miss Řím, kde se umístila na druhém místě, si jí všiml producent Carlo Ponti. Dali se dohromady a Ponti mladé krásce snášel modré z nebe. Zaplatil jí herecké kurzy a také pro ni vymyslel pseudonym Loren. Sophia se poměrně rychle rozhodla, že odjede do Ameriky. Tam se učila od velikánů, jako byl Frank Sinatra či Cary Grant.

Světová hvězda

Skutečnou hvězdou se ale stala až po návratu domů, kdy zazářila ve filmech jako je Pýcha a vášeň, Horalka, Manželství po italsku či Zvláštní den. Stala se držitelkou mnoha filmových ocenění a svět jí padal k nohám. V soukromí ale zas tak šťastná nebyla.

Bolestné potraty

Moc toužila po dětech, ale dvakrát potratila. První potrat prodělala po natáčení v Miláně. Ve výtahu omdlela a museli ji odvézt do nemocnice. „Moje nejbolestivější vzpomínky na tu noc byly pohrdavé pohledy na tvářích sester, jeptišek. Zdálo se, že mě všechny obviňují. Stejně jako zbytek světa věděly, že jsem nebyla provdána za svého partnera, filmového producenta Carla Pontiho. Jeho první manželství se rozpadlo před lety, ale rozvod nebyl v Itálii ještě platný. Samozřejmě jeptišky o tom věděly, ale nevěděly nic o mně, mých touhách a obavách. Byly necitlivé, nelidské, bez citu. Potratila jsem,“ píše Loren ve svých pamětech.

Traumatický zážitek se opakoval o čtyři roky později. V té době ani nehrála, ale jako žena na rizikovém těhotenství jen ležela v posteli. Bohužel ani tehdy to nevyšlo. S bolestmi přišla do nemocnice, kde ji lékaři údajně odbyli. Potratila podruhé.

Šťastné mateřství

Nicméně potřetí se zadařilo. Herečka vyhledala odborníka, který zjistil, že má málo hormonu estrogenu. Po nějaké době se dočkala dvou vytoužených potomků – Carla a Edoarda.

Hamižnost a lakota

Co se týká hereččiny osobnosti, kolují o ní zvěsti, že je velmi hamižná a lakomá. Dokonce si prý nechává platit účast na charitativních akcích. Zda jsou ale tyto informace založeny na pravdě, není jisté.

NA KRÁSNOU SOPHII LOREN SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články