Květnový Open Air festival na Vyšehradě: Vystoupí i populární porotce z The Voice

Vojta Dyk jako porotce The Voice.
Zdroj: Instagram
Vojta Dyk je velký fešák.Vojta má rád módu a věnuje se jí.Ze začátku vztahu Vojtovi a Táně nikdo nevěřil, že jim to vydrží.Dyk má fanynky po celé republice.+ 3 fotky+ 4 fotky

Někdo jeho účinkování v pěvecké show The Voice považuje za vtipné, někdo ho toleruje jen proto, že kritiku z úst vypouští právě tenhle hezounek, a někdo mu prostě nemůže přijít na jméno. Neexistuje však u nás člověk, kterému by byl Vojta Dyk jedno. Každopádně jedno je nutné říci, jako hudebník je tenhle kontroverzní umělec velmi nadaný.

Petra Járková
Petra Járková 12. 04. 2019 18:00

Známý herec a muzikant Vojtěch Dyk je nejnovější hvězdnou posilou květnového Open Air festivalu, který v Amfiteátru na Vyšehradě pořádají Losers Cirque Company. Ti se rozhodli propojit svět nového cirkusu s hudbou a dalšími uměleckými disciplínami a výsledkem je sedm unikátních večerů, jejichž program vzniká exkluzivně pro tento festival.

Diváci se kromě domácích „Lůzrů“ a již zmiňovaného Vojty Dyka mohou těšit například na Dana Bártu, Kláru Vytiskovou, EnDrua, vokální skupinu Skety, Jena Hovorku nebo Radima Vizváryho. "Baví nás zkoušet nové věci, propojovat práci naší skupiny s tvorbou jiných umělců. První ročník Open Air festivalu bude novinkou nejen pro diváky, ale i pro nás, a moc se na něj těšíme," prozradil nám Petr Horníček z Losers Cirque Comapny.

Slavnostní zahájení v pátek 17. května opanují samotní Losers Cirque Company. Pro tuto příležitost připravují speciální program, který nabídne průřez jejich dosavadní tvorbou. V dalších večerech se mohou návštěvníci těšit například na Radima Vizváryho, který je pozve do tajemného světa pantomimy. Skety, EnDru a Losers propojí zpěv s beatboxem, tancem, akrobacií, light designem a animacemi. S akrobaty spojí síly i Klára Vytisková alias Klara & The Pop, ve společné show se vrátí k tématu její poslední desky Home – k domovu, rodině a dětství. Fanoušci nového cirkusu si budou moci připomenout i první „loserovské“ představení, kterému soubor vděčí za název - The Loser(s).

Předposlední večer pozvou Vojtěch Dyk, Jen Hovorka, EnDru a Losers Cirque Company diváky do "laboratoře zvuků". Součástí vystoupení bude nahrávání jednotlivých linek loopovaných přes sebe, jejichž zdrojem budou nejen hudební nástroje a zpěv, ale také snímané pohyby tanečníků, akrobatů a diváků. Festival pak uzavře nekorunovaný král improvizace Dan Bárta společně s mistrem loopingu a beatboxu EnDruem. V unikátním představení, kde hlavní roli hrají zvuk a světla, se k nim opět připojí členové Losers Cirque Company.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články