Svátky u televize: Velký filmový přehled Štědrého dne

Kouzelník Žito je jednou z nových pohádek, které na Štědrý den můžete zkouknout.
Zdroj: Česká televize
Kouzelník Žito je jednou z nových pohádek, které na Štědrý den můžete zkouknout.Koloběžka První je pohádka, ve které se děti mohou těšit na Dádu Patrasovou.Oldřich Nový a Adina Mandlová v nezapomenutelném filmu Kristián.Byl jednou jeden král s Janem Werichem je každoroční klasikou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Udělejte to letos jinak! Zapomeňte na shon v kuchyni, balení dárků na poslední chvíli a hektické zdobení stromečku, aby vám pod ním Ježíšek něco nechal. Ráno na Štědrý den zasedněte před televizi, vezměte si mísu s cukrovím a vstaňte jen, když ji budete potřebovat doplnit.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 19. 12. 2018 18:57

Aby vám Štědrý den utekl pěkně v klidu a pohodě, naplánovali jsme za vás ten nejlepší program, skládající se z vánočních filmů a pohádek, na které stojí za to se podívat. Vše si tedy předem pečlivě připravte, aby vás z televizních Vánoc nikdo nevyrušoval.

6:00, ČT1

Pro nespavce a děti je už na tento brzký ranní čas připravena oblíbená pohádka Koloběžka První z roku 1984, která vypráví příběh chytré Zdeničky, která si poradila s úkoly od mladého krále a získala tak jeho srdce.

8:45, Nova

Poté si přepněte na Novu a vyčkejte na oblíbenou pohádku Za humny je drak z roku 1982. I tady nebude o dobrodružství nouze, ale rozhodně to nebude díky drakovi-dobrákovi, který okouzlí i samotnou princeznu.

10:00, Prima

Milovníci filmů pro pamětníky si nenechají ujít černobílý film Kristián s Oldřichem Novým v hlavní roli. Sice byl tento film natočen již v roce 1939, ale své fanoušky má i dnes. Takže otevřete oči, gentleman, svůdník a milovník přichází!

12:50, ČT1

Jirka Korn jako každý rok diváky potěší písničkami i příběhem hloupého Honzy v pohádce Honza málem králem. Jeho milou hraje Naďa Konvalinková, kterou možná ani nepoznáte, jaká to byla tenkrát kočka.

14:15, Prima

Odpoledne zasedněte ke komedii Strašidla z roku 2016. Tato rodinná pohádková komedie vypráví příběh o rodině hejkala Huga, který žije poklidným životem. To se však změní v okamžiku, kdy se objeví úředník Patočka, který je chce kvůli neplacení nájmu vystěhovat z domu. Rodině strašidel nezbývá než se zapojit do běžného života.

17:20, ČT1

Před večeří ještě stihnete klasiku v podobě milované pohádky Byl jednou jeden král, kde dobro zvítězí nad zlem, sůl nad zlatem a všichni jsou nakonec šťastní a mají se rádi. Tak to přece na Vánoce má být!

19:00, ČT1

Letos můžete vidět zcela novou pohádku Kouzelník Žito, která nese podtitul Příběh o chlapci, jehož touha napravovat lidskou špatnost byla silnější než moc samotného pekla. Těšit se můžete na spoustu legendárních herců, ale i mladých talentů, které znáte spíše ze seriálů.

20:15, Nova

Tady u té pohádky budou ženy enormně šťastné. Ani ne tak kvůli její kvalitě, ale kvůli hereckému obsazení. Tři bratry totiž hrají takoví fešáci jako Vojta Dyk, Tomáš Klus nebo Zdeněk Piškula. Nejen že se tedy při jejím sledování pokocháte pohledem na jedny z nejpřitažlivějších mužů Česka, ale navíc si díky jejich umu poslechnete spoustu písniček, kterých je pohádka plná.

21:55, Nova

Po rozbalování dárků si v klidu nalijte skleničku svařáku, vyndejte kapesníky a připravte se na každoroční vánoční romatickou klasiku. Co jiného by se tak mohlo na Štědrý den na obrazovkách objevit než Láska nebeská. Tenhle film můžete vidět třeba desetkrát a stejně se na něj podíváte po jedenácté znovu. A my taky!

22:10, ČT1

A jak jinak ukončit tento slavnostní den než českou klasikou. Není snad v naší zemi nikdo, kdo by tento film nemiloval. Samozřejmě že se jedná o legendární komedii Pelíšky! Hlášky z tohoto filmu se nám zaryly do paměti tak, že je používáme i v běžném životě a klidně bychom se vsadili, že tenhle skvost české kinematografie budou milovat ještě naše vnoučata.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články