Kyselina hyaluronová – Elixír mládí v kapkách i kapslích

Kyselina hyaluronová – Elixír mládí v kapkách i kapslích
Zdroj: Foto se svolením @miculka (Instagram)

Kdo ještě neslyšel o kyselině hyaluronové? V kosmetickém průmyslu je prakticky považována za „elixír mládí“. Přidává se do krémů, pleťových tonik, dokonce i do make-upů či rtěnek. Všude tam, kde by výsledkem měla být vláčná a hydratovaná pleť. Můžete ji však doplňovat i vnitřně, to je teprve důsledná hydratace!

Komerční sdělení
Komerční sdělení 02. 12. 2022 08:00

Kyselina hyaluronová v lidském těle věkem ubývá

Kyselina hyaluronová je obsažená prakticky v celém našem těle, okolo většiny buněk. S věkem je jí čím dál méně, proto je dobré, pokud ji doplňujeme. Ale k čemu vlastně kyselina hyaluronová slouží? Její nejznámější vlastnost je, že na sebe váže vodu. Říkáme tomu, že „hydratuje“. Nejedná se jenom o hydrataci kůže, ale o hydrataci všech tkání včetně sliznic. Pokud nebude naše tělo dostatečně hydratované, nebude správně fungovat.

Úbytek kyseliny hyaluronové začíná zhruba od 25. roku života a ve 40 letech jí máme jen polovinu. Její dostatečné množství má vliv nejen na kvalitu pokožky, ale také očí a kloubního systému. 

V medicíně má kyselina hyaluronová své nezastupitelné místo. Dermatologové ji používají v dermálních výplních, kterými řeší vrásky a hydrataci kůže. Na ortopedii se používá také v injekčním podání, do kloubních štěrbin, aby klouby správně fungovaly. Urologové ji napouští (instilují) do močového měchýře při urologických zánětech. Při léčbě zranění se používá jako součást krycích materiálů kvůli protizánětlivé schopnosti. Oftalmologové ji kapou do očí. Příkladů bychom našli ještě celou řadu.

„V kosmetice platí, že vysokomolekulární zůstává na povrchu kůže a hydratuje povrchové vrstvy. Molekula je totiž veliká a nedostane se hlouběji do kožních vrstev. Nízkomolekulární má molekulu menší a ta do kůže proleze lépe a dostane se hlouběji. Pokud si tedy přejeme hydratovat povrch kůže a nic jiného, volíme přípravky vysokomolekulární. Pokud ale chceme, aby byla hydratovaná i druhá vrstva kůže, bude vhodnější volit produkt, který nabízí i nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou,“ vysvětluje Petr Němec z N-Medical, který začal jako první vyrábět vysoce účinnou kyselinu hyaluronovou pro vnitřní užití v České republice a dnes už se jeho kyselina hyaluronová prodává v několika evropských i mimoevropských zemích.

Jak doplnit kyselinu hyaluronovou opravdu důkladně?

Pokud používáte kosmetické přípravky, které kyselinu hyaluronovou obsahují, děláte dobře. Dostane se ale jenom do kůže. Neproleze ovšem ani do nejhlubších kožních vrstev. Je záležitostí povrchovou, ne hloubkovou.

N-Medical

Když přidáte k té „mazací“ ještě „polykací“, efekt bude znásoben. Dnes už se kyselina hyaluronová běžně používá jako doplněk výživy a má fantastické účinky. Dokáže doplnit tu kyselinu hyaluronovou, kterou už si naše tělo nevyrábí a vy to pocítíte už za měsíc od začátku užívání. Na trhu existuje několik forem kyseliny hyaluronové určené pro vnitřní užívání

Nejpopulárnější je roztok, který je příjemný na užívání, stačí přidat pár kapek do nápoje a vypít. Další možností jsou tobolky se 180 mg nebo 360mg bioaktivní kyseliny hyaluronové. Speciální formou je gel kyseliny hyaluronové pro vnitřní užívání, který je dokonce patentovaný. Všechny 3 formy dodají tělu chybějící kyselinu hyaluronovou. Prvně se rozštěpí a potom navážou na krevní bílkoviny. Putují celým krevním řečištěm ke všem buňkám a spouští výrobu tělu vlastní kyseliny hyaluronové ve všech částech našeho těla. Tedy i tam, kde už se netvoří vůbec, nebo tvoří méně z důvodů, že naše tělo stárne.

Když jsou ty Vánoce…

Protože je čas Vánoc, dostanete až do 31.12.2022 ke každému nákupu nad 1000 Kč na shop.n-medical.cz náušnice Swarovski v hodnotě 250,- Kč jako dárek. 

N-Medical

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články