Lou Fanánek Hagen. Po drtivém střetu s vlakem, kdy přišel o nohu, se doslova podruhé narodil

Hagen si dnes ze své umělé nohy dělá legraci.
Zdroj: FTV Prima
Hagen si dnes ze své umělé nohy dělá legraci.I když nemá nohu, na motorce si vyjede rád.Svou umělou nohu sice umí bravurně skrývat, ale nijak se jí netají.Je skvělým textařem.+ 1 fotka+ 2 fotky

I když žije tento slavný hudebník léta bez nohy, svůj hendikep si nepřipouští a snaží se žít, jak kdyby se nic nestalo. Přitom stačilo málo...

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 18. 06. 2018 10:09

Zpěvák a textař hudební skupiny Tři sestry dnes slaví své 52. narozeniny. Vlastním jménem František Moravec po studiích na gymnáziu pokračoval na ČVUT a souběžně s touto vysokou školou studoval také žurnalistiku na Univerzitě Karlově. Toto studentské období je pro mnoho lidí bezstarostné a jediným strašákem je akorát zkouškové období. Fanánkovi ovšem jedna událost z dob studií změnila celý život.

Hrozivá nehoda, během které přišel o nohu

Fanánka v jeho dvaceti letech srazil vlak. Na vině nebyl žádný prohýřený mejdan či litry alkoholu, jak by si mnoho lidí myslelo. V ten hrozný den šel na brigádu a cestu si chtěl zkrátit přes koleje. Protože studoval dvě vysoké školy a do toho ještě pracoval, byl značně unavený. Únava se možná projevila v jeho nepozornosti. Na náspu uklouzl a spadl až na koleje, kde právě projížděla mnohotunová lokomotiva Sergej. Narazil do jejího boku a noha mu sklouzla pod kola. Stroj ho vlekl několik desítek metrů, čímž mu způsobil tržné rány a vážný otřes mozku. „Šel jsem tehdy nějak na Veleslavíně kolem trati, uklouzl jsem a probral se až za tři dny. Bez nohy. Nepamatuju si z toho vůbec nic, je to prej takovej obrannej mechanismus, že člověk dostane šok a zapomene na ty hrůzy,“ prozradil Fanánek v pořadu 13. komnata. Byl na tom opravdu zle a probuzení z bezvědomí považovali lékaři v nemocnici za hotový zázrak. Léčení však probíhalo dobře a nakonec se vše zhojilo. Své nejtěžší období dokonce zvládl i bez péče psychologa, jen s pomocí blízkých. Školu dostudoval, ale své profesi se nikdy nevěnoval. V té době si založil skupinu, kterou pojmenoval Tři sestry. To, že nemá nohu, dokázal bravurně maskovat. Ani jeho kolegové z kapely dlouho nic nepoznali.

Že nemá nohu si nepřipouští

Fanánek se bez nohy naučil žít dokonale. Lyžuje, chodí na túry a jezdí na motorce. Je živým důkazem toho, že i s úrazem, který nechává trvalé následky, se dá žít naplno. Je členem svazu pro postižené sportovce a plně je podporuje. Dokonce ani nemá průkazku ZTP. Dnes si ze svého postižení už dělá jen legraci.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články