Lubomír Seman: Točí klipy, hraje v seriálech pro BBC, fotí se nahý a prohání se na válečné motorce Ural

Přes překupníky byly získány stroje, které se snažili sovětští konstruktéři zkopírovat.
Zdroj: Milan Junek
Historie motocyklu začala před druhou světovou válkou, kdy v Sovětském svazu vznikl požadavek na obdobný typ motocyklu, jaký užíval zejména wehrmacht. Přes překupníky byly získány stroje, které se snažili sovětští konstruktéři zkopírovat.Za války zde bylo pro potřeby Rudé armády vyrobeno kolem 9799 kusů těchto motocyklů. Stroj se vyráběl v dalších modernizacích až do roku 1960, ale od roku 1951 i v Kyjevě, kde se stroje začaly vyrábět pod značkou Dněpr.+ 6 fotek+ 7 fotek

Srdce mladého herce Lubomíra Semana patří historii, proto si tento mladík pořídil motorku Ural, kterou používali němečtí vojáci za druhé světové války, pak ji okopírovali Sověti a dodnes je známá pod názvem Dněpr.

Petra Járková
Petra Járková 01. 07. 2019 08:00

Lubomír se narodil 9. října 1992 v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi a už se stihl oženit, ale i rozvést. Jeho srdce patří válečné historii. Je aktivním členem Klubu vojenské historie, se kterým se zúčastnil už mnoha vzpomínkových akcí, ale také si ho díky tomu všimli filmaři.

Produkce BBC

Díky zájmu o historii  mohl natáčet seriál Word On Fire od produkce BBC. Zúčastnil se také letošního ročníku soutěže Tvář roku 2019, kde skončil na krásném třetím místě. Před pár dny dotočil nový klip Jarka Šimka, kde si zahraje hlavní roli. Momentálně se připravuje jeho spolupráce s předním módním návrhářem Osmanym Laffitou.

Focení aktů

O tom, že se Lubomír opravdu nestydí, svědčí i odvážné fotky, které nafotil s předním českým fotografem aktů Milanem Junkem. Ne nadarmo se Junkovi přezdívá "novodobý Vano" a vyhrál již pěknou řádku cen doma i v zahraničí. Focení se natolik povedlo, že se Milan rozhodl udělat výstavu Seman očima fotografa Junka, která proběhne začátkem prosince v Praze.

"Celé focení vzniklo kvůli mé nové motorce Ural M72, tu měli němečtí vojáci ve 2. světové válce. Nebylo to za malý peníz a investice do ní byla dost velká, ale jelikož ji předělávám na BMW R71 pro filmové účely, snad se mi investice brzy vrátí," směje se sympatický herec  historických filmů, který si při té příležitosti pořídil i pár aktů jen tak pro radost.

Motorka německých vojáků za války

BMW R71 využívaly motospojky německé armády od roku 1938 až do konce války v roce 1945. Poté ji okopírovali Rusové a nazvali Ural K750 a posléze Dněpr. Pod tímto názvem je ve zmodernizované verzi prodávána dodnes.

NA HISTORII MOTOCYKLU URAL I ODVÁŽNÉ FOTKY MLADÉHO HERCE SE PODÍVEJTE V GALERII:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články