Náhradnice za Meghan Markle: Kdo jsou princezny Beatrice a Eugenie?

Náhradnice za Meghan Markle: Kdo jsou princezny Beatrice a Eugenie?
Zdroj: koláž Lifee.cz

Britská královská rodina má nouzi o své členy. Hlava monarchie, královna Alžběta II., je spolu se svým manželem Phillipem už v důchodovém věku, a nejmladší už navíc nejsou ani jejich čtyři děti. Jenže ti, co by královské povinnosti měli plnit, odcházejí, a tak je potřeba sehnat rychle náhradu. Na scéně by se tak brzy mohly začít více objevovat princezny Eugenie a Beatrice, které jsou dcerami prince Andrewa.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 12. 02. 2020 12:25

Královská rodina teď řeší jeden problém za druhým. Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdali královských rolí a stáhli se do ústraní. Médiím se také přihlásil údajný Charlesův syn, který požaduje testy DNA. A pořádně rušno je i okolo Charlesova bratra Andrewa, který údajně zneužíval nezletilé dívky a jeho popularita je tak na bodu mrazu. Zároveň přišel o řadu sponzorů svých projektů a není žádným překvapením, že už se na veřejnosti moc neobjevuje. Na scéně se ale nejspíš objeví jeho dcery - princezny Eugenie a Beatrice.

Kdo jsou Beatrice a Eugenie

„Řady královské rodiny se ztenčily, když se vévoda a vévodkyně ze Sussexu vzdali svých veřejných povinností. Starší členové rodiny navíc začínají odcházet do důchodu, takže tam jsou nezaplněná místa,” uvedl pro deník Daily Mail zdroj blízký královskému paláci.

Jednatřicetiletá Beatrice z Yorku, která se narodila v Londýně, je pátým vnoučetem královny Alžběty II. a prince Phillipa. V dětství u ní sice byla diagnostikována dyslexie, ona ale úspěšně dostudovala a v roce 2011 získala bakalářský titul. Nyní je viceprezidentkou partnerství a strategie v datové a softwarové společnosti, která se zaměřuje na vývoj umělé inteligence pro použití v zákaznických telefonních centrech.

O dva roky mladší Eugenie z Yorku studovala anglickou literaturu a historii umění. V říjnu roku 2018 se provdala za obchodníka s alkoholem Jacka Brooksbanka. V květnu čeká svatba i její starší sestru, jejímž nastávajícím je Edoardo Mapelli Mozzi. Eugenie je zároveň ředitelkou londýnské umělecké galerie Hauser & Wirth.

Musí to být ony

Obě se pravidelně zúčastňují královských akcí, nyní to však vypadá, že budou všem ještě více na očích. Stála by o to královna a proti údajně ani není princ Charles. „Jeho královská výsost má své neteře velmi ráda a nestála by jim v cestě, kdyby se rozhodly převzít více povinností,“ cituje Daily Mail svůj zdroj.

Vzhledem k nedávnému dění v Buckinghamském paláci by jejich nástup mohl přijít už hodně brzy. „Pokud dva vypadnou, dva jiní je musí nahradit, a musí to být Beatrice a Eugenie,” uvedl odborný poradce tvůrců seriálu Koruna Robert Lacey, který je považován za experta na královskou rodinu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články