Nečekaná ztráta manžela, potrat, mnoholetý boj s rakovinou. Těžký život Zuzany Bubílkové, které je dnes 67

Nečekaná ztráta manžela, potrat, mnoholetý boj s rakovinou. Těžký život Zuzany Bubílkové, které je dnes 67
Zdroj: archiv ČT
Nyní jí můžete pravidelně slyšet na Rádiu Impuls.I přes to, čím si musela projít, je to stále krásná žena.Na Primě vydržela ani ne šest měsíců.V roce 2000 v pořadu České televize S politiky netančím.+ 9 fotek+ 10 fotek

Právem je titulována nekorunovanou královnou satiry. Zuzanu Bubílkovou si většina z nás pamatuje především z politicky laděných satirických pořadů, které moderovala s Miloslavem Šimkem. I když ale na obrazovce i divadelních prknech vždy sršela vtipem a úsměv na tváři jí nechybí ani dnes, život se s ní příliš nemazlil.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 11. 05. 2019 08:00

V hledáčku StB

Když se v 80. letech Bubílková vdala a narodil se jí syn, překypovala štěstím. V roce 1982 ale přišel nečekaný šok. Manžel ji totiž beze slova opustil. Emigroval. Byl to umělec a jeho umělecká duše prý nesnesla svazování, kterému byla vystavena během komunistického režimu. Manželku i s dítětem, v té době navíc těhotnou, nechal v tehdejším Československu napospas režimu.

Státní bezpečnost si na ni samozřejmě došlápla. Zajímalo je, zda Bubílková nemá v jeho odchodu do zahraničí prsty, chtěli znát všechny podrobnosti. Následovaly desítky krutých a bezcitných výslechů, které zapříčinily, že v důsledku stresu o své druhé dítě přišla. A aby toho nebylo málo, dostala samozřejmě také výpověď z Československého rozhlasu.

Smrt milovaného kolegy

Další šok pak přišel, když vážně onemocněl její herecký parťák a také milenec Miloslav Šimek (†64). Podlehl podobné nemoci krve jako kdysi jeho kamarád a kolega Jiří Grossmann (†30). Šimkovi diagnostikovali mnohočetný myelom, který v závěru zmutoval do akutní leukemie.

„Ze začátku to s ním nevypadalo tak špatně, nemocný byl dva roky. Měl rakovinu kostí, která je léčitelná. Absolvoval autotransplantaci, měl dvě dávky z vlastní kostní dřeně. Jenže bohužel, pak se mu to zvrhlo na ten nejhorší typ leukemie, a to šlo rychle,“ svěřila se v rozhovoru pro Blesk.

Boj s rakovinou

Zákeřná nemoc se nakonec nevyhnula ani Bubílkové. Zdravotní problémy ji sužovaly už v době, kdy byl Šimek ještě naživu. Rakovinu štítné žlázy jí pak diagnostikovali v tom samém roce, kdy kolega zemřel. Následovala agresivní léčba, ozařování a roky strachu. Populární moderátorka se ale nemoci postavila čelem a zdárně ji překonala. Úplně změnila svůj životní styl, denně cvičí, zdravě se stravuje. A vypadá opravdu skvěle. Její věk by jí hádal jen málokdo.

"Co se zdraví týče, musím zaklepat na dřevo. Byla jsem na poslední prohlídce a doktor mi řekl, že po deseti letech už je u tohoto typu rakoviny jen jedno až dvě procenta možnost, že bych mohla recidivovat. Tak mi držte palce, abych nebyla ta dvouprocentní," svěřila se webu Super.cz před pěti lety.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články