Nečekané zjištění: Až polovina lidí má pohlavní styk hned po prvním rande

Sex po prvním rande? Pro spoustu Čechů běžná věc
Zdroj: Profimedia
Až polovina lidí má sex po prvním randeRande a sex? U poloviny párů běžná věcCo si myslíte o sexu na prvním rande?Ženy se v posteli před svým partnerem často stydí+ 5 fotek+ 6 fotek

Více než polovina žen i mužů má sex hned po první schůzce. Pro více než třetinu z nich tato zkušenost přeroste ve vážný vztah. Naopak negativně působí nabídka sexu hned po prvním rande na pouhých 17 procent žen a 11 procent mužů. Čtyři z deseti žen a zhruba tři z deseti mužů však unáhleného sexu později litují.

Petra Járková
Petra Járková 29. 05. 2019 12:00

Nejnovějšího průzkumu britské seznamky IllicitEncounters.com se zúčastnily dva tisíce lidí. Výsledky ukázaly, že vášnivou noc hned po prvním rande zažívá více než polovina lidí, konkrétně 58 procent mužů a 56 procent žen. U 36 procent mužů a 34 procent žen dokonce tato zkušenost vede k vážnému, dlouhodobému vztahu.

Tato čísla napovídají, že sex hned po prvním rande je rozšířená záležitost a vztahu většinou nikterak neublíží, naopak mu může pomoci se rychleji rozvinout. Dnešní společnost je k otázkám sexu otevřená a tolerantní, a to i v případě, jedná-li se o sex po velmi krátké známosti. Sex do vztahu patří, a proto většinou není důvod jej zbytečně odkládat, pokud vám partner padne do oka. Samozřejmě je ale na místě dodržovat zásady bezpečného sexu, protože jde o nového partnera, jehož zdravotní stav patrně ještě dobře neznáte.

Ženy si sex po prvním rande vyčítají častěji než muži

I přes současný tolerantní náhled na sex ovšem řada lidí se sexem hned během první schůzky váhá. Ve zmíněném průzkumu 64 procent žen a 62 procent mužů prozradilo, že i když chuť na sex se svým protějškem během prvního rande měli, nakonec k němu nedošlo, protože se domnívali, že je na intimitu ještě příliš brzy. Zhruba šestina (17 procent) žen a 11 procent mužů poté vypovědělo, že kdyby jim hned při první schůzce potenciální partner či partnerka nabídli sex, smýšleli by o nich hůře. Ženy jsou tudíž v této otázce ostražitější, navíc dle dalších výsledků průzkumu mnohem častěji než muži podobné zkušenosti litují, a to ve 40 procentech případů. To mužů si unáhlený sex vyčítá zhruba čtvrtina (27 procent).

Nervózní je drtivá většina lidí. Ženy mají starost o svůj vzhled, muži o svůj výkon

Důležité je vždy vědět, co chcete. Pokud k sexu po první schůzce svolíte jen z obav, že o nadějně nastartovaný vztah přijdete, jsou výčitky pravděpodobnější než v případě, že vás partner či partnerka skutečně přitahuje a máte na milování chuť. Sex s novým partnerem je rovněž pro mnoho lidí spojen s nervozitou, konkrétně pro 82 procent žen a 73 procent mužů. Ženy si nejvíce dělají starosti o to, jak vypadají (84 procent), jaký milostný výkon podají (69 procent) a jak obstojí ve srovnání s dřívějšími sexuálními partnerkami (61 procent). Pro muže je naopak největší starostí výkon při sexu (82 procent), dále srovnání s dřívějšími sexuálními partnery (57 procent) a vzhled je pro ně až na třetí příčce (54 procent).

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články