Nedokonalá krása: Jak zamaskovat vady pleti?

Starejte se o svou pleť důkladně, vrátí se vám to.
Zdroj: Pixabay
Vyberte si správný odstín.Tónovací krémy jsou ideální i v létě.Poraďte si s nedokonalostmi pleti.Starejte se o svou pleť důkladně, vrátí se vám to.+ 1 fotka+ 2 fotky

Ano, nedokonalosti pleti potřebujeme maskovat, ale i to se musí dělat chytřeji než na pleť nanášet množství jakéhokoliv make-upu, který nám přijde pod ruku.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 11. 2018 07:47

Vyzkoušejte lehounké tónovací denní krémy

Tónovací denní neboli BB krém vybírejte pozorně. Měl by být lehký, nemastný, sjednocovat pleť a krýt její drobné nedokonalosti – speciální tónovací pigmenty se totiž perfektně přizpůsobí odstínu pleti. Samozřejmostí už pak dnes je, že kvalitní tónovací krém by měl chránit pleť před UV zářením.

Regulace kožního mazu

Ty nejkvalitnější tónovací krémy navíc dovedou regulovat tvorbu kožního mazu během celého dne, hloubkově hydratují a zklidňují pokožku.

Je praktický

Vše v jednom – i tak by se dala pojmenovat největší výhoda oblíbeného BB krému. Kromě toho, že kryje chybičky na pleti a vyrábí se většinou ve třech odstínech, čímž nahrazuje make-up, také hydratuje, regeneruje a vyživuje, takže je stejně dobrý jako denní krém. Můžete ho používat v létě, protože chrání před UV zářením, ale také v zimě. Jeho nanesením tak bráníte pokožku před chladem a větrem. Jeho praktičnost oceníte zvláště na dovolené, když s sebou nechcete vozit celou kosmetickou tašku, anebo o víkendu doma, kdy na tvář nechcete nanášet tunu líčidel a make-up, ale přesto chcete vypadat bezchybně.

Samostatným tématem je hypersenzitivní pleť

Pokožka lidí s tímto typem pleti nepříznivě reaguje i na takové vnější faktory, které jsou pro normální pokožku neškodné. Proto je zcela zřejmé, že přípravky zaměřené na péči o tento typ pleti musí být mimořádně šetrné, a ani tak není možné zajistit jejich stoprocentní snášenlivost. Právě pro tento typ pleti jsou určeny přípravky, které nejenže minimalizují začervenání pokožky, ale také o pleť šetrně pečují, odstraňují pocity pálení, suchosti a podráždění, zlepšují žilní mikrocirkulaci, posilují pružnost kapilár a dodávají pleti potřebnou hydrataci. Kromě toho pomáhají předcházet tvorbě kuperózy a rosacey.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články