Nejbližší příbuzní Adolfa Hitlera. Za svého slavného předka se stydí

Příbuzní Adolfa Hitlera a dalších nacistických pohlavářů se straní okolí a někteří raději nemají ani děti
Zdroj: fdb.cz
Příbuzní Adolfa Hitlera a dalších nacistických pohlavářů se straní okolí a někteří raději nemají ani dětiA není se čemu divit. Kdo by chtěl mít v rodině takovouto zrůdu?Hitler měl na rukou krev tisíců nevinných lidíJeho skutečná rodina se k němu nehlásí+ 1 fotka

I když je Adolf Hitler po smrti, jeho příbuzní žijí dodnes dál. Ke svému nejšílenějšímu a nejslavnějšímu předkovi se však nijak hrdě nehlásí. Okamžitě si změnili jméno a někteří dokonce odmítají mít i děti.

Redaktor
Redaktor 02. 06. 2018 12:35

Nejbližší příbuzný Adolfa Hitlera je Gerhard Koppensteiner, který je vnukem Hitlerovy sestřenice. Žít s tímto břemenem je dle něj prokletí. Se svou rodinou žije na farmě v severním Rakousku poblíž hranic s Českou republikou. A jméno Hitler je u nich doma tabu. „Tahle minulost pronásleduje naši rodinu celý život. Je to jako trest,“ sdělil Koppensteiner, který s manželkou vychovává syna a dceru. „Nechci, aby mé děti žily ve stínu toho muže (Hitlera). Doma o něm vůbec nemluvíme,“ dodal.

„Je to hrozná tíha. Vyrostl jsem s vědomím, že jsem jeho příbuzný. Jak je možné se s tím vyrovnat?“ ptá se často sám sebe muž. „Je to prokletí,“ přiznal smutně.

Rodinka žije v malé horské vesnici a o jejich minulosti okolní lidé vědí. Nic ale proti Gerhardovi a jeho manželce nemají. Nikdo nemůže za činy svých příbuzných, a tak ani jim nikdo Hitlerovy zločiny nepředhazuje.

Nechceme mít děti

Dvojice novinářů, Jean-Paul Mulders a historik Marc Vermeeren, kteří pátrali po příbuzných nacistického vůdce, narazila na tři bratry žijící na newyorském Long Islandu. Všichni tři přiznali, že jsou žijícími vnuky Hitlerova synovce Patrika, který emigroval do USA. Tito muži mezi sebou v minulosti uzavřeli dohodu, že nikdy nebudou mít děti, aby nešířili Hitlerovu krev. Bratři žijí pod jinými jmény (tak jako všichni Hitlerovy příbuzní) a odmítají se fotografovat a dávat rozhovory do novin. Svou dohodu dodnes neporušili a opravdu děti nemají.

Ostatní příbuzní nacistických zrůd jsou na tom podobně

Nejenom Hitlerova rodina odmítá dál šířit své geny. Neteř a synovec Hermanna Göringa se nechali dobrovolně sterilizovat, aby se nemuseli podílet na rozmnožování rodu tohoto nacistického politika. Pojednává o nich například dokument režiséra Chanocha Zeeviho s názvem Hitlerovy děti. Příbuzná Heinricha Himmlera se s rodinným břemenem vyrovnává v rámci vlastní vědecké dráhy. Německé veřejnosti není neznámá. Katrin Himmlerová působí jako politoložka a zabývá se zejména otázkami rasismu a mezikulturního soužití. Je vdaná. Jejím mužem se stal dokonce Izraelec. A jak sama Karin uvedla: „Děsím se chvíle, až budu muset svému synovi říct, že část jeho rodiny chtěla vyvraždit tu druhou.“

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články