Nejzábavnější komik Robin Williams by dnes oslavil 67. narozeniny. Jaký doopravdy byl táta v sukni?

Poté, co dostal Oscara za film Dobrý Will Hunting, poslal malou repliku sošky Oscara herci Peerovi Augustinskimu, který ho daboval ve filmech v Německu. V dopise mu napsal: „Děkuji, že mě proslavujete v Německu!“
Zdroj: Profimedia.cz
V Dobré ráno, Vietname měl rádiovou show a vše bylo zcela improvizované.Mluvilo se o tom, že by měl vzniknout Táta v sukni 2. To už se nepovede.Král rybářKdyž Steven Spielberg natáčel Schindlerův seznam, častokrát se režisér cítil na dně z toho všeho, co musel zobrazovat. Robin Williams mu tedy častokrát volal, Steven Spielberg dával telefon nahlas a komik říkal hercům a štábu vtipy, aby všechny čas od času rozveselil.+ 1 fotka+ 2 fotky

Oscarový americký herec a komik Robin Williams byl v roce 1997 zvolen nejzábavnějším komikem. Uměl skvěle napodobovat hlasy a měnit výrazy. Skvěle to předvedl v ženském převleku v komedii Táta v sukni. Dnes by oslavil 67. narozeniny. Ale 11. srpna 2014 ve věku 63 let byl nalezen mrtvý ve svém kalifornském bytě. Příčinou smrti bylo udušení, avšak policie se domnívá, že Williams spáchal sebevraždu.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 21. 07. 2018 13:10

Studoval herectví a na radu svého učitele Johna Housemana, že na škole marní čas, šel rovnou vystupovat do klubů jako sólový bavič v žánru zvaném stand-up comedy. Tam ho také objevili pro roli Morka v Happy Days.

Williams byl mistr v improvizaci. Hrával podivínské výstředníky i laskavé otce rodin. Čtyřikrát byl v dramatických úlohách nominován na Oscara, třikrát za hlavní roli - ve filmech Dobré jitro, Vietname!, Společnost mrtvých básníků a Král rybář. Sošku nakonec získal za vedlejší roli snímku Dobrý Will Hunting.

Ač hrával dojemně směšné postavy, měl úspěch u žen. A také jim skládal hold. „Ženy by nikdy nevynalezly atomovou bombu, nikdy nevyráběly zbraně, které zabíjejí. Ne, ženské zbraně jsou vymyšleny k tomu, aby vám bylo dobře v posteli," říkával dvakrát rozvedený a potřetí ženatý herec.

Miloval humor skupiny Monty Python. Mezi jeho nejoblíbenější seriály patřily Star Trek a Doktor Who. A přesto si Robin Williams, publikem známý jako komik, vzal sám podle vyšetřovatelů život. Hodně se spekuluje o hercových depresích. Když Robin Williams vyrůstal, měl nadváhu a všichni se mu posmívali. Začal proti tomu bojovat tak, že ze sebe dělal třídního šaška a všechny rozesmával a dělal různé hlasy. Prostě si proti tomu stavěl zeď z humoru.

„Dnes ráno jsem ztratila manžela a nejlepšího přítele, zatímco svět přišel o jednoho z nejoblíbenějších umělců a skvělých lidských bytostí. Jsem naprosto zničená,“ napsala v prohlášení Williamsova manželka Susan Schneiderová.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články