Nová hrozba na obzoru: Čínská aplikace Tik Tok nahrává pedofilům

Se svým dítětem o užívání sociálních sítí a aplikací tohoto typu mluvte.
Zdroj: Pixabay.com
Děti se stávají obětí šikany.Sociální sítě jsou nebezpečné.Videa jsou kopírována z této sítě dále a spousty jich kolují po YouTube v podobě nejrůznějších kompilací.Dítě netuší, kdo sedí na druhé straně obrazovky.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nová sociální síť je založená na nahrávání krátkých videí, která přidávají někdy i jen devítileté děti. Rodičovské povolení o užívání této aplikace je na ně krátké. A mnohdy to nekončí dobře.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 19. 01. 2019 15:58

Spousta rodičů totiž nemá ani tušení, že jejich dítko nějakou takovouto aplikaci používá. Přesná čísla, kolik českých dětí se na internetu pomocí této aplikace vystavuje, nejsou známa. Tik Tokové celebrity mají ale i přes 300 tisíc sledujících.

Děti skrze tuto aplikaci mohou narazit na videa různého typu, nejsou totiž ničím filtrována. Není tedy problém se střetnout s návodem na sebevraždu, sebepoškozování nebo i videa, kde se objevují děti nahé.




To je právě největší lákadlo pro pedofily. Ti pak tato videa cíleně vyhledávají a děti prostřednictvím aplikace jsou oslovovány dospělými,  stávají se terčem kyberšikany, posměchu, což může vést až ke katastrofickému konci. Podle průzkumu EU Kids Online se totiž jen 28 % z nich svěří s nepříjemným online zážitkem některému z rodičů.


Svědkem toho, jak je aplikace u malých školáků populární, byly minulý týden Teplice. Staly se součástí speciální tour, kde vystupovaly děti-celebrity jen o pár let starší než ty, které chodí na základní školu. Po pěveckých i tanečních vystoupeních samozřejmě nechyběla autogramiáda a spousta selfie fotek.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články