Nový druh tulipánu je opravdu k nakousnutí. Vypadá totiž jako zmrzlina

Nový druh tulipánu je opravdu k nakousnutí. Vypadá totiž jako zmrzlina
Zdroj: instagram.com/tulip_ice_cream

Tulipány jsou považovány za symbol jara, tedy období, kdy se příroda barví do krásných a pestrých tónů. Všechno, co bylo v zimě v útlumu, teď zase ožívá a na povrch se dere spousta krásných rostlin. Mezi nimi jsou i tulipány. Vinou koronavirové pandemie se sice letos nikde na světě nekonaly vyhlášené tulipánové trhy, vy se s námi ale můžete pokochat tulipánem, který je naprosto k nakousnutí.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 30. 04. 2020 10:42

Kde se vůbec objevil první tulipán? Podle dostupných informací to bylo v Číně, konkrétně v pohoří Pamír, odkud si pomalu našel cestu do celého světa. Do Evropy se poprvé dostal v roce 1554. Údajně to bylo za vlády Ferdinanda I. A jeho krásou se prý mohlo těšit město Vídeň. Jiné zdroje však zase hovoří o tom, že si evropské tulipánové prvenství zaslouží Praha, kde se prý tato květina měla objevit už v polovině 16. století.

Trhy symbolizují jaro

Tulipány jsou ve světě velmi oblíbenými květinami, které mají také své vlastní a hojně vyhledávané trhy. Ty se konají například v USA, Kanadě, Nizozemsku, Austrálii či na Novém Zélandu. Tyto trhy zároveň symbolizují, že po dlouhé zimě zase konečně dorazilo jaro.

Druhů tulipánů je spousta, uvádí se něco mezi 100 až 150. Obzvláště zajímavý je pak pivoňkovitý tulipán, který ve světě internetu najdete také pod názvem Ice Cream - tedy zmrzlina.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tulips - Bulbs - Showgarden (@passionfortulips),

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený NaiNai Gėlių Žiedai (@nainaigeliuziedai),

Je k nakousnutí

Tato květina je výsledkem dlouhého a pečlivého šlechtění a je právem považována za jednu z nejkrásnějších odrůd tulipánů. Od klasických tulipánů se pak odlišuje tím, že má minimálně dvojnásobný počet okvětních lístků.

Čas pivoňkovitých tulipánů přichází právě nyní, tedy na přelomu dubna a května, kdy začínají růst a kvést. No řekněte, nebyla by to krása si takovou lahodnou květinu vypěstovat i na vlastních zahrádkách? Je zkrátka k nakousnutí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články