Nový trend dioptrických slunečních brýlí: Podle odborníka to má háček! Musíte myslet na čas

Dioptrické sluneční brýle jsou trendy záležitost.
Zdroj: Optika Style
Dioptrické sluneční brýle jsou trendy záležitost.Pokud máte dioptrie, můžete si koupit speciální sluneční brýleI dioptrické sluneční brýle mohou být stylové.Už i malé děti, kterým se oči ještě vyvíjejí, by měly mít zajištěnou ochranu očí proti UV záření. + 6 fotek+ 7 fotek

Jak řešit problém slunečních brýlí, když máme nějakou tu dioptrii? Existují sluneční dioptrické brýle. Můžou sluneční dioptrické brýle vypadat jako ty nedioptrické a mají nějaké nevýhody?

Petra Járková
Petra Járková 04. 06. 2019 16:00

Sluneční záření se odráží od okolního prostředí, takže brýle jsou důležitou ochranou zraku před účinky ostrého slunečního světla a UV záření, které je pro zrak velmi škodlivé. Zejména intenzivní sluneční záření ve vyšší nadmořské výšce může způsobit bolestivé poškození oční rohovky, které může být komplikováno infekcí s trvalými následky. Dlouhodobé dávky UV záření mohou zvyšovat riziko vzniku šedého zákalu nebo poškodit sítnici.

Sluneční brýle jsou nezbytné také pro řidiče či sportovce. Během slunečného dne zlepšují vidění, chrání před oslněním, větrem a také jsou pomůckou poskytující ochranu před zraněním kamínkem, prachem, drobným hmyzem, které vám mohou vletět do oka. Pokud se běžně neobejdete bez dioptrických brýlí, může pro vás být léto celkem náročným obdobím. Brýle obtěžují při koupání i při sportu.

"Řešením sice mohou být sluneční dioptrické brýle, ovšem musíte počítat s tím, že pokud se zdržíte do večera, měli byste u sebe mít také brýle s čirými čočkami. Nebo si můžete pořídit sluneční klip, který nasadíte na vaše dioptrické brýle. Ale je tu ještě další možnost – oční operace," vypočítává možnosti řešení MUDr. Jana Mikšovská, oční lékařka.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články