Pohádka Tři bratři: V hlavních rolích nejkrásnější muži českého showbyznysu, rozpočet se vyšplhal na 42 miliónů

Tři bratři je český hudební pohádkový film režiséra Jana Svěráka. Jedná se o filmovou adaptaci dětských minioper Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka.
Zdroj: TV Nova
Tři bratři je český hudební pohádkový film režiséra Jana Svěráka. Jedná se o filmovou adaptaci dětských minioper Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka.Titulní trojici bratrů hrají Tomáš Klus, Vojtěch Dyk a Zdeněk Piškula.Tři použité miniopery jsou zredukovanými úpravami klasických pohádek, jen s drobnými obměnami a specifickými stylizacemi. Všechny tři miniopery jsou do filmu zahrnuty v kompletní podobě, s téměř nepozměněnými texty a zpěvy, avšak v novém hudebním a scénickém aranžmá, jehož autorem je Michal Novinski.Vlastní děje těchto pohádek včetně dialogů jsou tedy kompletně v operetním stylu zpívané, zatímco v rozšířeném a rámcujícím ději dostává prostor i mluvené slovo.+ 5 fotek+ 6 fotek

Tři bratři se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Tak by se dal jednou větou popsat děj pohádky, ve které si hlavní role zahráli jedni z nejvíc sexy mužů českého showbyznysu.

Petra Járková
Petra Járková 24. 12. 2019 16:00

Tři sourozenci  (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska.

To že je pohádka plná pěkných chlapů a je tedy se na co koukat, vám asi říkat nemusíme. Věděli jste ale několik dalších zajímavostí, které vám přinášíme?

Proč pohádka vznikla?

Na otázku, co bylo podnětem převést zhudebněné pohádkové příběhy na filmové plátno odpověděl Jan Svěrák: „Hledal jsem náhradní téma, kdyby mi nevyšel anglicky mluvený film, který se měl jmenovat Henderson, král deště.“

Drahá Hluboká

Film se měl původně natáčet i v interiérech zámku Hluboká. Pronájem byl ale na natáčecí den tak drahý, že tvůrci využili pouze záběrů zámku zvenku a vnitřní scény byly nahrazeny interiérem zámku ve Žlebech.

Těžká hlava vlka

Vlk nebyl vyroben digitálně kvůli vysokým nákladům. Místo toho byl vyroben velký kostým, do kterého se vešel jeden člověk, přičemž byl ohnutý a měl prodloužené zápěstí, aby byl napodoben efekt předních pacek. Hlava vlka byla natolik těžká, že musela být zavěšená na kladce. Mimiku pak ovládá série servo motorů.

Charakterové vady

Zdeněk Svěrák dlouho přemýšlel, jaké dá jednotlivým bratrům charakterové vady, až se nechal inspirovat svým synem Janem, podle nějž dal jednomu z bratrů do vínku zapomnětlivost.

Našponovaný rozpočet

Rozpočet filmu se vyšplhal na 42 milionů Kč. Na financování výroby se podíleli koproducenti Biograf Jan Svěrák, Novinski a dánský Phoenix Film. Z pozice partnera Tři bratry podpořilo Barrandov Studio, které z výpravných kostýmů a rekvizit pořádá k premiéře filmu výstavu. Film také částečně vznikl v barrandovských ateliérech. Snímek byl podpořen ze Státního fondu kinematografie formou dotace a filmových pobídek.

Tisíce obědů

Během natáčení bylo vydáno 12 850 porcí obědů.

NA FOTKY Z POHÁDKY TŘI BRATŘI A NA POHLEDNÉ PŘEDSTAVITELE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA HUDEBNÍ POHÁDKU TŘI BRATŘI SE PODÍVEJTE DNES OD 20:15 NA TV NOVA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články