Pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi: Herci trpěli v extrémních mrazech, mazali si uši vazelínou

O zakletém králi a odvážném Martinovi, Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka.
Zdroj: Česká televize
O zakletém králi a odvážném Martinovi, výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka.Hrdinkou je princezna Michaela. Ta se vydá hledat zázračnou korunu krále Svaroga, aby mohla uzdravit svého těžce nemocného otce.Protože potřebuje podkovat koně a nabrousit meč, zastaví se cestou v jedné vsi. Kovářem je tu Martin, dobrosrdečný a pracovitý mládenec, který se princezně na první pohled líbí.Když princezna pochopí, že je slepý, o to větší obdiv k němu pocítí. Po pár dnech se ve vsi objeví kůň bez jezdce a Martinovi dojde, že princezně se něco zlého přihodilo.+ 6 fotek+ 7 fotek

Česko-slovenská pohádka o princezně, která se rozhodne svého těžce nemocného tatínka krále uzdravit pomocí zázračné koruny. Získat ji ale nebude jednoduché a princeznu Michaelu tak čeká náročná cesta. Ta ostatně čekala i herce, kteří si na natáčení užili spoustu útrap v krutých mrazech.

Petra Járková
Petra Járková 19. 12. 2019 16:00

Princeznu Michaelu si v pohádce zahrála Simona Kollárová, známá především díky účasti v soutěži Miss Universe 2014. Ačkoliv natáčení pohádky v zimě trvalo jen tři týdny, pro mnohé herce, především pro ty dětské, bylo velmi náročné.

Extrémní mrazy

Probíhalo v extrémních mrazech, až –25 stupňů. Obzvláště dětským hercům se musely každých pět minut mazat rty a uši vazelínou.

Slivovice a slanina

Natáčení v Zuberci se jako komparz zúčastnili i členové folklorních souborů ve vlastních regionálních krojích. Na plac donesli domácí slaninu a slivovici, kterou pohostili celý štáb.

Strom s květy

Na záběrech z Adršpachu je vidět strom s růžovými květy. V tomto období ale stromy nekvetou a všechny kvítky tak na větve připevnili rekvizitáři.

Natáčení ve skalách

Natáčení ve skalách bylo mimořádně náročné – herce, štáb, ale i techniku bylo třeba na vrchol dopravit úzkými a strmými skalními cestičkami. Nahoře na místě natáčení navíc bylo velmi málo místa a mohli tam být jen ti nejpotřebnější z celého týmu.

Káva pitá brčkem

Aby z Lukáše Vaculíka nemuseli po každé scéně sundávat masku, musel i kávu pít brčkem.

Sochy v tvrdém kostýmu

Sochy byly vyrobeny z odlitků, živé sochy měly dva kostýmy – normální a zakletý, který byl speciálně upravený, aby působil jako socha. Tento kostým byl tvrdý a herci se v něm pohybovali jen těžko. Scénám s těmito sochami bylo přizpůsobeno i líčení komparzu.

Létání na lanech

Na to, aby kovář Martin mohl po souboji s čarodějem Vlkanem odletět, musela být v podzemí hradu Červený Kameň postavena speciální konstrukce a představitel Martina byl připevněn na lana.

NA FOTKY Z POHÁDKY O ZAKLETÉM KRÁLI A ODVÁŽNÉM MARTINOVI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA POHÁDKU O ZAKLETÉM KRÁLI A ODVÁŽNÉM MARTINOVI SE PODÍVEJTE DNES OD 20 HODIN NA ČT1.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články