Potřebujete půjčit bez udání důvodu? Vsaďte na americkou hypotéku

Potřebujete půjčit bez udání důvodu? Vsaďte na americkou hypotéku
Zdroj: banky.cz

Klasická hypotéka není všespásná, pokud chcete být tajemní a účel úvěru neprozrazovat, pak na ni můžete zapomenout. Naopak pomoci vám v tomto případě může americká hypotéka, u ní je sice nutné počítat s vyšším úrokem, avšak za tu volnost, kterou vám přinese, to občas stojí. Co je dobré vědět o americkém hypotečním úvěru, ještě než ho sjednáte?

Komerční sdělení
Komerční sdělení 24. 07. 2020 16:20

Největší předností americké hypotéky je to, že ji můžete použít na cokoliv. Jedná se o neúčelovou půjčku, tudíž ji nemusíte sjednávat jen kvůli bydlení. Skvěle poslouží například:

  • na konsolidaci drahých půjček, které díky americké hypotéce sloučíte do jedné levnější půjčky s delší dobou splatností,

  • na financování libovolných investic, a to i těch do bydlení,

  • na podporu podnikání.

Konkrétní účel nemusíte nikomu prozrazovat, tudíž lze půjčkou financovat klidně cestu kolem světa. I u neúčelového úvěru je ale dobré nezapomínat na vhodnost dané věci, zážitku či potřeby.

Pozor, do hry dáváte střechu nad hlavou, tak ať o ni nepřijdete!

Americká hypotéka nepatří k nejvýhodnějším úvěrům, s čímž je nutné počítat hned od začátku. Dalším negativem pro některé může být, že nezbytnou podmínkou je dát vlastní nemovitost do zástavy a že banky poskytují v tomto případě půjčky v maximální výši 70 % z ceny zastavené nemovitosti. Omezení stejně jako rizika související s neschopností splácet tu tedy jsou, přesto ale může být americká hypotéka dobrým řešením vašeho finančního plánování.

Zapotřebí je si však vždy uvědomit, že dáváte všanc střechu nad hlavou, proto je důležité si vše dobře propočítat a zvážit. Pomoci může úvěrová kalkulačka, která vám porovná aktuální nabídku hypoték na trhu, stejně tak ale vhod přijde i klasická tužka a papír. Spočítat si, kolik vám zbude na pravidelné měsíční splácení je alfou omegou každého zadlužení.

V čem se americká hypotéka podobá té klasické?

S americkým úvěrem je spjata vyšší úroková sazba a nižší LTV, je tedy pravdou, že nejlevnější hypotéka to rozhodně není, přesto ale další parametry má americká verze téměř totožné s tou klasickou.

  • Volit můžete mezi jednoletou, tříletou a pětiletou fixací.

  • Získat lze až 25 let dlouho dobu splatnosti.

  • Půjčit si je možné zhruba od 300 000 do 5 000 000 Kč.

  • Splatit lze půjčku předčasně, a to s poplatkem ve výši maximálně 1 % ze splácené částky.

Ještě než se pustíte do výběru půjčky, je vhodné si uvědomit, že nejvýhodnější půjčka je pro každého jiná. To, co je tak nejlepší pro vaše příbuzné, přátele nebo rodinu, nemusí být nejlepší i pro vás, oslovit konkrétní banky s konkrétním požadavkem se proto vyplatí. Finální podmínky se samozřejmě vždy liší v závislosti na dané instituci a samozřejmě také na vaší bonitě, vhod proto přijde podat nezávaznou žádost u více bank, a následně si vybrat pro vás tu nejlevnější.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články