Retro mobilní telefony: S čím v ruce jsme trávili mládí my?

Jaký z těchto retro telefonů jste vlastnili vy?
Zdroj: Pinterest
Nokia 3310Nokia 3220Uměli byste ještě na tomhle napsat smsku?Nokia 5110+ 6 fotek+ 7 fotek

Dnešní mobilní telefony dokážou číst otisky prstů, rozpoznat vás podle hlasu, měřit kroky, kalorie či natáčet full HD videa. Co však uměly mobily před patnácti lety? Možná tak fotit a s trochou štěstí jste si mohli zahrát hada.

Petra Járková
Petra Járková 07. 02. 2019 20:38

Dneska by mladí vůbec nechápali, co s nimi. My však tenkrát plakali štěstím. Když jsme dostali první mobil, byl to svátek. Pyšně jsme ho nosili v ruce a všude ukazovali. Na toaletě jsme mastili hada a smskováním strávili hodiny.

Jaké přístroje tenkrát frčely? Které z nich jste měli vy? Vyhrávala u vás Nokia nebo Siemens?

Nokia 5110 (rok 1998)

Jeden z nejúspěšnějších mobilních telefonů na světě. Na trhu se udržel až do roku 2001. Určitě vzpomínáte na pryžovou klávesnici prosvícenou žlutým světlem a samozřejmě vystupující anténu.

Nokia 3310 (rok 2000)

Jeden z nejoblíbenějších telefonů tehdejší doby. Nabídl nám například dvě barvy displeje, rozlišení 84x84 a až 11 dní výdrž na jedno nabití. Také jste na něm hráli hru Snakes (Hadi), která se přetvořila do nové podoby také do chytrých telefonů?

Siemens A50 (rok 2002)

Ve své době patřil mezi nejlevnější, a tedy i nejdostupnější mobilní telefony. Moc zábavy jste si s ním však neužili. Nepodporoval MP3, polyfonní melodie, mailové klienty ani MMS. Nicméně na volání a SMS byl zcela dostačující.

Nokia N-Gage (rok 2003)

Tento mobilní telefon zároveň sloužil jako herní konzole a oblíbený byl hlavně u mladých lidí. Prodalo se ho až tři miliony kusů a zahrát jste si na něm mohli hry jako Fifa, Call of Duty, The Sims a mnoho dalších.

Nokia 3220 (rok 2004)

Další model Nokia, který byl funkcemi přirovnáván k manažerským telefonům. Mimo to jsme s ním mohli také udělat pořádnou diskotéku, a to díky světlům na krajích telefonu. Zkrátka originální telefon pro teenagery.

Motorola RAZRV3 (rok 2004)

Tento mobilní telefon byl ve své době nazýván absolutním luxusem. Tloušťka pouhých 14 milimetrů (proto se mu také někdy přezdívalo žiletka), obrovský displej a plochá klávesnice. Byl to také jeden z prvních véčkových telefonů.

Nokia 9500 Communicator (rok 2004)

Tento mobilní telefon od firmy Nokia  měl vůbec jako první možnost Wi-Fi připojení a zároveň patřil mezi top manažerské telefony tehdejší doby. Pracoval na systému Symbian a nabízel také plnohodnotnou klávesnici.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články