Román pro muže: Postava Cyrila byla napsána přímo pro Donutila, Hybnerová odmítla plivnout na steak

Tři sourozenci – tři rozdílné povahy. Odjíždějí na tradiční výlet (platí ho Cyril) na Slovensko do Vysokých Tater, vzhledem k nevyléčitelné nemoci Bruna do nejlepšího hotelu spolu s prostitutkou jménem Tali (Táňa Pauhofová). Ta má Brunovi splnit všechna jeho poslední přání.
Zdroj: Facebook
Román pro muže je český film Tomáše Bařiny z roku 2010. Jde o zfilmovaný literární bestseller českého spisovatele Michala Viewegha.Film vypráví příběh tří sourozenců – státního zástupce Cyrila (Miroslav Donutil), Bruna (Michal Vladyka) a reportérky Anety (Vanda Hybnerová), z důvodu předčasné smrti rodičů mají silnější pouto, než bývá zvykem. Tři sourozenci – tři rozdílné povahy. Odjíždějí na tradiční výlet (platí ho Cyril) na Slovensko do Vysokých Tater, vzhledem k nevyléčitelné nemoci Bruna do nejlepšího hotelu spolu s prostitutkou jménem Tali (Táňa Pauhofová). Ta má Brunovi splnit všechna jeho poslední přání.Bruno i Aneta jsou však v rolích outsiderů a nedokáží odporovat dominanci Cyrila, který určuje, co, kdy a jak se bude dít. Bruno má vzhledem k neodvratnému konci své existence jiné priority, nežli si představuje Cyril, který mu vnucuje sex s Tali. + 6 fotek+ 7 fotek

Román pro muže je český film Tomáše Bařiny z roku 2010. Jde o zfilmovaný literární bestseller českého spisovatele Michala Viewegha. Vypráví příběh tří sourozenců – Cyrila, Bruna a Anety. Pevné pouto, které se mezi nimi utvořilo po tragické smrti rodičů, kdy starost o výchovu mladšího bratra a sestry převzal výrazně starší Cyril, prochází zvláštní zkouškou. Natáčení oblíbeného filmu provázela celá řada kuriózních i neočekávaných situací. Pojďte se podívat na některé z nich!

Petra Járková
Petra Járková 18. 08. 2019 16:00

Podle knihy Michala Viewegha

Podle scénáře a literárního bestselleru Román pro muže nejprodávanějšího českého spisovatele Michala Viewegha vznikla další z adaptací jeho románů.

Tragikomická konfrontace

Sourozenci odjíždějí na tradiční výlet do hor v zádech se stínem neodvratně se blížící Brunovy smrti. Výlet, který má být jakousi cestou posledních splněných přání – včetně tajných erotických fantazií - se však mění v tragikomickou konfrontaci základních hodnot a životních postojů.

Tatry

Castingy probíhaly ve výšce téměř 2200 m n. m. v Lomnickém sedle k oslavě 40. výročí natáčení snímku Měděná věž a Orlí pírko. Interiérové scény z Tater se natáčely v hotelu Kempinski.  Výlet v knize se sice odehrává v Dolomitech, ale Tatry byly zvoleny proto, že jsou levnější.

Role na míru

Při natáčení komedie Román pro ženy naléhal Miroslav Donutil na spisovatele Michala Viewegha, aby napsal pokračování, v němž by se jeho tehdejší postava souseda Žemly posunula do centra děje. Místo toho však Viewegh vytvořil nový příběh a postavu Cyrila psal ve scénáři Románu pro muže přímo pro Donutila na míru.

Problémy s vytížeností hvězd

I během natáčení na Slovensku občas herce odvedly povinnosti do Čech. Donutil musel stihnout představení Sluha dvou pánů v Národním divadle, Vladyka zase Musíme si pomáhat na pražské Jezerce a Slovenku Táňu Pauhofovou přivezli filmaři vrtulníkem, protože hrála v Bratislavě.

Plivnutí na steak

Na steak, který byl opravdu připravený šéfkuchařem, odmítla Vanda Hybnerová plivnout, tak se toho musel ujmout asistent režie.

Kouření

Vanda Hybnerová je nekuřačka, přesto musela kvůli roli vykouřit krabičku cigaret každý natáčecí den.

NA SNÍMKY Z FILMU ROMÁN PRO MUŽE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články