Seznamovací agentura žaluje TV Prima za poškození dobrého jména: V případě úspěchu půjde část peněz na charitu

Květinou se nikdy nic nezkazí
Zdroj: Pixabay
Na první rande patří romantikaSeznamování se přes internet je v posledních letech hitemKvětinou se nikdy nic nezkazíSklenka dobrého vína překoná prvotní ostych+ 1 fotka+ 2 fotky

Reportáže v pořadu Očima Josefa Klímy, hlavní zpravodajská relace a série upoutávek odvysílaných v prvních měsících letošního roku televizí Prima se opíraly o lživá tvrzení, uvádí se v žalobě seznamovací agentury Date2k, kterou podala na FTV Primu.

Redaktor
Redaktor 19. 10. 2018 10:11

Nepravdivý mediální obraz vedl k poškození dobrého jména seznamky a vzniku škody ve výši dvou milionů korun. „Několikrát jsme televizi Prima kontaktovali, aby o nás nešířila lži, byli jsme připraveni předložit potřebné podklady, ale z jejich strany nebyla žádná snaha nás alespoň vyslechnout. Nereagovala ani na předžalobní výzvu, proto jsme byli po devíti měsících nekomunikace nuceni obrátit se na soud,“ uvedla spolumajitelka a jednatelka agentury Kristýna Mertlová.

Seznamovací agentura Date2k se specializuje na individuální seznamování pro náročné a rozvoj seznamovacího a vztahového potenciálu. Své služby nabízí už čtvrtý rok a během své činnosti pomohla v osobním životě stovkám klientek a klientů. Reportér Josef Klíma poprvé kontaktoval majitele seznamky na začátku ledna. Přestože na reportáži pracoval více než měsíc, po Kristýně Mertlové požadoval vyjádření do 24 hodin.

„Společně s manželem jsme mu předložili veškeré písemné podklady, kompletní komunikaci s klientkou, na jejíž popud reportáž natáčel. Požádali jsme ho, abychom se společně i s paní klientkou všichni setkali. K tomu nedošlo a naše důkazy a argumenty ho zjevně vůbec nezajímaly, protože z 90minutového rozhovoru použil sotva pár vět, většinou záměrně úplně mimo téma,“ vysvětlila Kristýna Mertlová.

Bezprostředně po natáčení s Josefem Klímou se majitelé seznamky a poté jejich právní zástupce několikrát obrátili na vedení televize Prima s žádostí o prověření a zajištění objektivity reportáží pořadu Očima Josefa Klímy a žádali, aby upustili od vysílání lživých informací. Nikdo bohužel nereagoval a televize ve svém vysílání naopak dál šířila nepravdivá tvrzení, a to především v sérii upoutávek v průběhu večerních zpráv a denního programu.

„Odvysílání lživých tvrzení o činnosti seznamky vedlo k poškození jejího dobrého jména, což se projevilo na dramatickém poklesu příjmů a úbytku klientů. Vzniklá škoda byla vyčíslena na více než dva miliony korun,“ konstatoval právní zástupce dr. Jiří Nenutil.

Zcela klíčová a zásadní je pro nás omluva televize Prima za to, že o nás opakovaně lhala, a to dokonce ve svém hlavním zpravodajství. Chceme, aby se očistilo naše jméno před veřejností i klienty. Je také zcela logické, že požadujeme úhradu škody. Nicméně přesto, že jsme se ocitli v těžké situaci, dokázali jsme to ustát a poprat se s tím, což je důkazem toho, že svou práci děláme opravdu dobře,“ řekla jednatelka Mertlová a dodala: „Věřím, že v našem státě ani celoplošná televize nesmí beztrestně šířit lži a ničit tak jednotlivce i podnikatele.“

O podané žalobě bude nyní rozhodovat pražský obvodní soud. Pokud bude seznamovací agentura Date2k úspěšná a soud jí uzná plnou škodu, věnuje 10 procent, tedy 200 tisíc korun, dětskému domovu, se kterým dlouhodobě spolupracuje, neboť manželé Mertlovi jsou oficiálně schválenými a prověřenými pěstouny.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články