Startuje hvězdná Angelika: Její představitelka Michelle Mercier čelila pokusu o znásilnění i finančnímu bankrotu

Ve filmu můžeme vidět mnoho kostýmů, které byly použity už při natáčení Tří mušketýrů: Královniny přívěsky (1961). Nosí je samotná Angelika (Michelle Mercier) - např. noční róbu a župan, které v Mušketýrech obléká Mylene Demongeot i členové Peyracova dvora. Na nich můžeme vidět kostýmy dvorních dam a královny z Mušketýrů.
Zdroj: Youtube
Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestě za láskou k hraběti de Peyrac.Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera.Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. + 6 fotek+ 7 fotek

Herečku Michelle Mercier katapultovalo pět dílů o Angelice, markýze andělů na vrchol popularity. Dívka, která se chtěla původně stát tanečnicí, měla u nohou nejen Francii, ale celý filmový svět. Její soukromý život však tak pohádkový nebyl. Protrpěla si dost.

Petra Járková
Petra Járková 03. 08. 2019 16:00

Navždy Angelikou

Byla stejně slavná jako Brigitte Bardot, co se týká osobnosti a popularity, jenže Brigitte zná dodnes každý. Na Michelle svět zapomněl. Přestože natočila přes padesát filmů, pro každého už navždy zůstala Angelikou. Společně s romantickou filmovou sérií zaznamenala Michelle svůj největší herecký vrchol, ale v podstatě také jeho konec. Nic lepšího už nepřišlo.

Slavní režiséři

A to ve své kariéře spolupracovala s předními režiséry jako François Truffaut, Jean-Pierre Melville, Jacques Deray, Dino Risi, Mario Monicelli, Mario Bava, Peter Collinson a Ken Annakin.

Život s alkoholikem

Herečka vypadá na svůj věk velmi dobře, přestože si s ní život krutě zahrál i v osobní sféře. V roce 1961 se vdala za pomocného režiséra Andrého Smagghe. Z něj se vyklubal alkoholik, který potřeboval čas od času hospitalizaci. O čtyři roky později se rozvedli.

Zlodějský partner

Po dlouhém vztahu se v roce 1970 provdala za slavného závodníka Clauda Bourillota. Ten pro změnu jednoho dne zmizel se všemi jejími šperky a penězi. Michelle zůstala naprosto bez prostředků.

Pokus o znásilnění

Její další vztahy byly jen další katastrofou. Přiznala, že její herecký kolega Vittorio Gassman se ji jednou pokusil znásilnit. A italský princ zrušil sňatek po řadě let zasnoubení.

NA KRÁSNOU ANGELIKU, MARKÝZU ANDĚLŮ SE PODÍVEJTE V GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články