Stoletý válečný veterán má netradiční přání. Rád by dostal sto narozeninových přání z celého světa

Stoletý válečný veterán má netradiční přání. Rád by dostal sto narozeninových přání z celého světa
Zdroj: twitter.com/John Tory, foto: Ron Arsenault

Válečný veterán Fred Arsenault v březnu oslaví výrazné životní jubileum – bude mu už sto let. A ke svému kulatému výročí si přeje jedno originální a skromné přání. Byl by rád, kdyby mu lidé z celého světa poslali sto narozeninových blahopřání. Je však docela možné, že jich dostane mnohonásobně více.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 07. 02. 2020 10:19

Přání a priority se s postupem času mění. Zatímco malým dětem vytvoří úsměv na tváři hračky a dospělákům kdejaké vymoženosti moderní doby, válečnému veteránovi z Toronta postačí sto narozeninových karet. S touto iniciativou přišel jeho syn, třiašedesátiletý Ron Arsenault. „Když byl můj táta ve 2. světové válce, dostával dopisy od své mámy. Kolikrát mi říkal, že je četl v noci, ale i tak je dokázal přečíst,“ řekl deníku Sun.

Výzva se rychle šíří

Ron proto během Super Bowlu nahrál na internet fotografii svého táty, který sedí v křesle a v ruce drží ceduli s následující výzvou: „Ahoj. Moje jméno je Fred Arsenault. Jsem veterán 2. světové války, kterému bude 6. března 2020 sto let a rád bych obdržel sto narozeninových karet.“ Text doplnil také o svou adresu.

Nikdo asi nečekal, jakou lavinu tímto rozpoutají. První večer měla tato fotka 300 sdílení, teď už je ale toto číslo více než dvojnásobné. „Viděl jsem třeba video dámy, která hází přání s naší adresou do poštovní schránky v Holandsku,“ říká Ron. Výzvu mezi lidi rozšířil také starosta Toronta John Tory.

Bude jich sto tisíc?

Fred Arsenault pochází z Ostrova prince Eduarda, pak ale žil v Torontu, kam se společně se synem a jeho ženou minulý rok vrátil a v současné době pobývá v pečovatelském domě. Během války, od roku 1940 do roku 1945, sloužil u Cape Breton High Landers, bojoval také v Italském tažení a během Osvobození Nizozemska. „Je velmi tichý a nezávislý,“ říká o něm jeho syn, který očekává, že by otec mohl dostat klidně i sto tisíc narozeninových přání. Ta mu pak předá 6. března k jeho narozeninám.

„Asi si neuvědomujeme, co se z toho stává, ale řekli jsme mu, že dostane spoustu karet,“ směje se Ron. Co myslíte, přiletí k němu i nějaké přání i z České republiky?

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články