Tajemný klub 27. Tito slavní zpěváci se nedožili 30 let

Je na čísle 27 opravdu něco tajemného?
Zdroj: zdroj: pixabay
Jen těžko si představovat, kam až by to Hendrix se svou kytarou dotáhl, kdyby ho tak brzy nedostala smrt. Ve svých 27 letech je dodnes považován za nejlepšího kytaristu na světě.Žít až do 80 by byla nuda. Tímto heslem se řídila Janis Joplin.Kurt Cobain svou slávu neunesl.Amy Winehouse je nejčerstvější členkou klubu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Jak žili, tak i umřeli. Toto rčení platí pro většinu zpěváků, kteří svůj život žili velice divoce. Spojuje je pouze číslo 27. Tolik jim totiž bylo, když jejich mladý život vyhasl. Ve 27 letech podivně zemřelo mnoho hudebních velikánů. Dokonce tolik, že jim jejich fanoušci založili smutný klub 27. Kdo všechno je členem?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 16. 04. 2018 11:41

Kurt Cobain

Nejslavnější člen klubu 27. Byl členem a leaderem skupiny Nirvana. Slávu neunesl. Propadl drogám a depresím, které mu přivedlo problémové dětství. Jeho sebevražda dala vzniku tomuto klubu. Jeho smrt je vlastně dodnes tak trochu záhadou. Oficiální zpráva mluví o jasné sebevraždě. Našel se i dopis na rozloučenou. V těle Cobaina se našla smrtelná dávka heroinu plus si ještě brokovnicí prostřelil hlavu. Dodnes není jasné, jak si mohl při tak velkém heroinovém opojení prostřelit hlavu.

Jimi Hendrix

Kdyby Hendrix nezemřel takto mlád, s určitostí by se svou kytarou dokázal v budoucnu neuvěřitelné věci. Dodnes je označován za nejlepšího kytaristu na planetě. Jeho jedinečná schopnost inovovat hru na kytaru a vyjadřovat se prostřednictvím kytarových tónů, stejně jako jeho nekonečná touha předefinovat všechno, čím rocková hudba může být, udělala čtyři alba, která Hendrix stihl nahrát, pouze špičkou ledovce. Udusil se vlastními zvratky v londýnském bytě své přítelkyně, když smíchal prášky na spaní a pár flašek červeného vína.

Janis Joplin

Ikona hnutí hippies a možná nejlepší bílá bluesová zpěvačka. Na střední škole vyhrála miss nejošklivější dívka a žila opravdu nespoutaným životem. Veřejně kritizovala a odmítala rasismus a válku ve Vietnamu. Zemřela na předávkování heroinem. O sebevraždu pravděpodobně nešlo. Její dealer jí zřejmě omylem prodal mnohem silnější drogu, než bylo její tělo schopno zvládnout.

Amy Winehouse

Nejčerstvější členka klubu 27. Amy měla celý život problémy s alkoholem a s drogami a nevypadala, že by tyto problémy zrovna hodlala řešit. V posledních dnech svého života byla prakticky pouze pod vlivem. V roce 2011 se výborná zpěvačka takto upila k smrti.

Jim Morrison

Za temnou a tesknou hudbu slavné skupiny The Doors údajně může její frontman Jim Morrison. Už za svého života se velice proslavil. Jeho smrt přišla náhle a spousta skalních fanoušků tomu nemohla uvěřit. Dokonce ani nebyla provedena pitva jeho těla. Zpěvák údajně zemřel 3. července 1971 na srdeční selhání ve vaně svého pařížského bytu. V souladu s francouzským právním systémem nebylo provedeno žádné další vyšetřování a mnoho lidí netuší, že Morrison ve skutečnosti zemřel na předávkování heroinem. Jiná teorie hovoří o tom, že zemřel na toaletách nedalekého nočního klubu. A nebo to Morrison všechno zinscenoval a nyní žije poklidným životem na koňské farmě v Oregonu. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články