Tenistka Martina Navrátilová slaví 63. narozeniny: Vychovával ji nevlastní otec, kterého milovala jako vlastního

Fenomenální tenistka Martina Navrátilová pochází z pražských Řevnic, avšak její rodiče se záhy rozvedli - vlastní otec Miroslav Šubrt později spáchal sebevraždu.
Zdroj: Profimedia
Fenomenální tenistka Martina Navrátilová pochází z pražských Řevnic, avšak její rodiče se záhy rozvedli - vlastní otec Miroslav Šubrt později spáchal sebevraždu.V zemi za velikou louží se zprvu prosazovala velmi těžce (od r. 1981 byla americkou občankou) a opravdové problémy nastaly, když přímá Návrátilová přiznala otevřeně svou homosexuální orientaci.Také její rodina byla v ČSSR pronásledována a po několika letech se rodiče se sestrou vydali za Martinou, nicméně vydrželi tam pouhý rok a vrátili se zpět do vlasti.Postupně zámořská veřejnost přijala Martinu Navrátilovou za svou - přece jen splňovala představu amerického sportovního snu. + 6 fotek+ 7 fotek

Martina Navrátilová je bývalá česko-americká profesionální tenistka, která byla mezi lety 1978–1987 světovou jedničkou ve dvouhře. Pochází z pražských Řevnic z rozvrácené rodiny. Její otec po rozvodu spáchal sebevraždu. Martina netají svou lesbickou orientaci a spolu se svou manželkou vychovává její dvě dcery.

Petra Járková
Petra Járková 18. 10. 2019 08:00

Nevlastní otec

Od útlého dětství ji i mladší sestru Janu vychovával nevlastní, ale opravdový táta, kterého milovala, Miroslav Navrátil. Už jako dospívající slečna vyrůstala pod trenérským vedením svého otce v největší talent své generace, ovšem tehdejší komunistická garnitura tomuto „kapitalistickému“ sportu příliš nepřála. Rozhodnutí emigrovat v mladé Navrátilové dozrálo v roce 1975, kdy ji nechtěli mocipáni pustit na US Open do Ameriky.

Těžké začátky

V zemi za velikou louží se zprvu prosazovala velmi těžce a opravdové problémy nastaly, když přímá Návrátilová přiznala otevřeně svou homosexuální orientaci. Také její rodina byla v ČSSR pronásledována a po několika letech se rodiče se sestrou vydali za Martinou. Vydrželi v USA ale pouhý rok a vrátili se zpět do vlasti. Zámořská veřejnost postupně přijala Martinu Navrátilovou za svou.

Tenisové úspěchy

Celkově vyhrála padesát devět grandslamových turnajů, z toho osmnáctkrát dvouhru, jedenatřicetkrát ženskou čtyřhru a desetkrát smíšenou čtyřhru, což ji v otevřené éře řadí na 1. místo. Ve dvouhře získala celkově 167 titulů, jimiž vytvořila rekord otevřené éry, a v historických statististikách zaostává pouze za Margaret Courtovou. Ve čtyřhře vybojovala absolutně nejvyšší počet 177 trofejí.

Sexuální orientace

Nyní Navrátilová žije s bývalou modelkou Julií Lemigovou, která má dvě dcery. Ty teď společně vychovávají. Starší z nich, Victoria, jim začíná dělat velkou radost, ale i starost. Startuje totiž kariéru modelky. Má být po kom krásná, vždyť Lemigova je hrdou držitelkou titulu Miss SSSR, který získala v roce 1990. Dlouho také byla modelkou, a proto své dceři v tomto ohledu může hodně dát.

NA SNÍMKY MARTINY NAVRÁTILOVÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články