Tereza Voříšková vzpomíná na natáčení Bobulí: Hádek s Langmajerem se na dva dny zavřeli do vinného sklípku

Jeho kámoš Jirka (Lukáš Langmajer) je podvodníček, který moc rozumu nepobral, ale má jednu skvělou vlastnost. Umí geniálně oblbnout ženský.
Zdroj: Bioscop
Bobule je česká filmová komedie z roku 2008. Hlavní roli ve filmu ztvárnili Kryštof Hádek a Tereza Voříšková.Ve vedlejších rolích se objevili např. Lubomír Lipský, Ctirad Götz či Robert Jašków.Režisérem filmu se stal Tomáš Bařina. Scénář napsal Rudolf Merkner.Letní komedie Bobule, která nás zavede na moravské vinice, je příběhem dvou kamarádů Honzy a Jirky. + 6 fotek+ 7 fotek

Snímek Bobule z roku 2008 vypráví o dvojici mladých podvodníků, kteří uniknou před zákonem na Moravu. Dnes se na něj opět můžete podívat na televizních obrazovkách. Možná se budete bavit o to víc, až se dozvíte, co za lumpárny hlavní představitelé při natáčení prováděli.

Petra Járková
Petra Járková 09. 08. 2019 16:00

Letní moravská komedie

Letní komedie Tomáše Bařiny nás zavedla mezi řádky vinné révy do prostředí moravských vinařů, kteří se nikam nehrnou. Honza (Kryštof Hádek) se se svým přítelem Jirkou (Lukáš Langmajer) rozhodne, že navštíví svého nemocného dědečka z Moravy a splní mu sen v podobě pořádné dovolené, kterou dědeček v podání Lubomíra Lipského již dlouho neměl. Mezi zvláštní sortou lidí si Honza uvědomí, že právě na Moravě je mu nejlépe.

Tajení vztahu

Věděli jste, že Voříšková začala během natáčení chodit s Kryštofem Hádkem. Vztah společně tajili a s pravdou vyšli na světlo až v roce 2010 na předávání Českých lvů?

Opilecká historka

„Jeden natáčecí den měl začínat v sedm ráno. V deset ale zmizel Kryštof a chvíli po něm i Lukáš Langmajer. Oba byli dva dny zavření ve vinném sklípku a popíjeli. Nebylo možné se jim dovolat, protože tam nebyl signál,“ zavzpomínala na nejkurióznější situaci z natáčení v jednom z rozhovorů Tereza Voříšková.

Bobule a Vinaři

Ve filmu hraje 7 herců, kteří si později společně zahráli i v seriálu Vinaři s obdobnou tématikou. Jsou to Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Václav Postránecký, Miroslav Táborský, Lukáš Langmajer, Marian Roden a Radim Novák.

Místa natáčení

Natáčení probíhalo na Jižní Moravě v Bulharech, Valticích, Velkých Bílovicích a Vrbici, kde se nachází nejstarší dochované a plně funkční sklípky.

Legendární píseň

Ústřední písní filmu se stal Atentát od Richarda Krajča. Ve filmu se objeví i písničky Jamese Herriese, který se podílel na hudbě k filmům Rafťáci a Snowboarďáci. Komponovanou hudbu složil Hynek Schneider, který skládal i písničku pro film Jana Hřebejka Medvídek.

NA SNÍMKY Z FILMU BOBULE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články