Návštěvníci 3: Jean Reno a Christian Clavier strávili v Česku měsíc a půl. Proč si zamilovali Pernštejn?

Pokračování legendárního francouzského filmu Návštěvníci z roku 1998.
Zdroj: Čsfd
Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta.Samozřejmě že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice jako přímý potomek rytíře Godefroye de Montmirail se o svého předka postará. + 6 fotek+ 7 fotek

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Film se zčásti točil v Česku, pojďme se tedy podívat na to, jak se u nás hercům líbilo.

Petra Járková
Petra Járková 14. 08. 2019 16:00

Revoluční doba

Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy jménem Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství.

Pán a kmán

Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva blázny nikdy nepotkal.

Pernštejn

První klapka bláznivé francouzské komedie padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Tvůrci zde připravovali scény ze středověkého sídla rytíře Godefroye de Montmirail, z něhož se rytíři a jeho sluha vydali na další šílenou cestu do budoucnosti. Oba herci si moravskou krajinu velmi oblíbili a nejeden večer okusili naše vyhlášené bílé i červené víno.

Další české lokace

V Česku francouzské filmové hvězdy Jean Reno a Christian Clavier strávili při natáčení filmu celkem měsíc a půl. V dubnu a květnu 2015 točili na zmíněné jižní Moravě, ale také v Kutné Hoře, Praze a na několika zámcích středních Čech. Konec natáčení probíhal v Belgii, kam se s francouzskými tvůrci přesunul i osvědčený český štáb.

Česká hudba

Hudbu do filmu Návštěvníci 3 nahrál Český národní symfonický orchestr.

FOTOGRAFIE Z FILMŮ NÁVŠTĚVNÍCI MŮŽETE VIDĚT V GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články