To nejdůležitější, co potřebujete vědět o filmovém hrdinovi Flynnu Carsenovi: Knihovník i strážce pokladů

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu
Zdroj: Prima Cool
Když Flynn Carsen nastupoval na místo knihovníka, netušil, co ho čeká.Herec Noah Wyle je známý především ze seriálu Pohotovost.Ztratila se vzácná část Kopí osudu, takže je potřeba ji urychleně najít, než se Hadímu bratrstvu podaří sehnat zbylé díly.Ve filmu si zahrál i Kyle MacLachlan, kterého jsme mohli vidět v Zoufalých manželkách a Twin Peaks.+ 3 fotky+ 4 fotky

Flynn Carsen se dá bez zaváhání označit za filmového následovníka Indiana Jonese. Věděli jste ale, kdy vznikla značka The Librarian? Kdo je zodpovědný za vznik této dobrodružné série, které herečky mu ve všech třech dílech pomáhaly a zda se dočkáme i regulérního kinofilmu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 03. 2020 16:30

Na uvolněné místo knihovníka přichází mladý Flynn Carsen. Záhy se dozvídá, že náplní jeho práce nebude jen evidování zapůjčených knih, ale především ochrana největších pokladů historie, jež jsou uschovány v tajné části budovy. Dovnitř se ovšem vloupají členové Hadího bratrstva a odcizí jednu ze tří částí legendárního Kopí osudu. Carsen se tak spolu se svou kolegyní vydává na misi, jejíž úkol je zcela jasný: získat artefakt zpět a zabránit zloduchům v získání dalších částí.

Na první díl trilogie se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Cool.

Značka Librarian

Vznikla speciálně pro sérii filmů (později i seriál) o odvážném knihovníkovi, který se stane strážcem vzácných artefaktů. Podobnost s Indiana Jonesem a filmem Tomb Raider je více než zjevná, nemyslíte? Jen s tím rozdílem, že se stále zatím nedočkal kinofilmu, zůstává jen v televizní tvorbě.

Kdo stojí za vznikem trilogie?

Producent Dean Devlin, který stojí i za hitem Hvězdná brána. Ten představil námět filmu stanici TNT, jež se tohoto projektu ujala zejména proto, že hlavní hrdina není jen dalším svalnatým superhrdinou, ale rovněž křehkým a citlivým mužem.

Knihovníkovy kolegyně

Ač se to na první pohled nezdá, Carsen je docela promiskuitní. V každém dílu má jinou partnerku. V honbě za Kopím osudu to je Sonya Walger (Penny ze Ztracených), ve druhém Gabrielle Anwar (Fiona ze Status: Nežádoucí) a ve třetím Stana Katic (Beckettová z Castla na zabití).

Možné pokračování

Sága o Flynnu Carsenovi by se mohla dočkat potenciálního pokračování, jelikož je sklad knihovníků plný dalších zajímavých věcí. Co kdyby byl další díl třeba o Svatém grálu, Arše úmluvy či Zlatém rounu?

Kinofilm?

Ano, uvažovalo se o tom, ale nakonec z toho sešlo. Stanice TNT se raději rozhodla investovat do seriálu. Začal se vysílat od roku 2014. Dočkal se dvou nominací na prestižní ceny v kategorii sci-fi.

Kdo je ve skutečnosti Flynn Carsen

Americký herec Noah Wyle. Do povědomí lidí se dostal zejména díky roli dr. Cartera ze seriálu Pohotovost, ve kterém strávil celých jedenáct let. “Jsem s tím smířený, že mne budou lidé pořád považovat za ‘toho doktora’ ze seriálu. Vlastně jsem mu docela podobný, protože jsem se snažil do této role vnést hodně zkušeností a zážitků z vlastního života,” uvedl Wyle.

Noaha bychom našli i v Guinnessově knize rekordů. Podle ní totiž byl nejlépe placeným televizním hercem v dramatickém seriálu. Pohotovost mu vynesla 400 000 dolarů za jednu epizodu. Ročně si tak přišel na pohádkových 9 000 000 dolarů.

NA FOTOGRAFIE FLYNNA CARSENA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: TV Prima, wikipedie, csfd.cz

Zdroj fotek: Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články