Toužíte po zdravějších vlasech: Zaměřte se na jejich správné sušení

Toužíte po zdravějších vlasech: Zaměřte se na jejich správné sušení
Zdroj: Panasonic

Léto je za námi a vaše vlasy asi dostaly pořádně zabrat, proto je čas se jim začít pořádně věnovat. Možná se budete divit, ale více než sluníčko vašim vlasům škodí špatné fénování. Jak se naučit správně používat fén?

Speciální projekt
Speciální projekt 24. 09. 2020 19:00

Fénování vlasů se může zdát jako naprosto jednoduchá a běžná každodenní činnost, není tomu ale tak. Pokud si vlasy špatně sušíte, vůbec jim tím neprospíváte a ony se začnou lámat a třepit se jim konečky. Pak vám nepomůže ani deset zázračných přípravků, které povoláte do akce.

Čeho všeho docílíte špatným používáním fénu?

Suché a lámavé vlasy

Často pospícháte a na fénu volíte nejvyšší stupeň? Chyba. Každý vlas by se měl správně sušit pozvolna, ze středu vlasového vlákna. Rychlé a horké sušení sice vlasy vysuší v mžiku, ale zanechá stopy na povrchu. Vlasy jsou pak po každém fénování suché mají větší tendenci se lámat.

Roztřepené konečky

Všichni víme, že fénování není přirozeným způsobem vysoušením vlasů. Jenže zároveň není zdravé chodit spát s mokrou hlavou, kdy se vám pokožka hlavy zapařuje a vlasy po ránu stejně nemají nejlepší kondici. Proto nám nezbývá nic jiného než sáhnout po fénu. O to více bychom měli dbát na jejich ochranu při samotném vysoušení. Předejít tak můžeme vzniku roztřepených konečků, které vznikají nedbalou péčí a absencí živin. Ale jak na to? Řešením jsou fény, které vlasy hydratují a regenerují již při samotném foukání. Vypouštěný vzduch totiž obsahuje minerály a hydratující částice.

Panasonic

Citlivá pokožka

Nesprávným fénováním můžete pěkně potrápit nejen vlasy, ale i pokožku hlavy. Od oblastí, kde rostou vlasy až po obličej. Vysokoteplotní vysoušení vlasy doslova zabíjí už samotných kořínků, což může vést ke vzniku tvorby lupů, seboroické dermatitidě nebo k postupné ztrátě vlasů. Špatné je i zbylé teplo a prach poletující okolo, které zbytečně zanáší a vysušují vaší pleť. Poohlédněte se proto po fénech, které mají pečující programy o kvalitu pokožky.

Jaký fén vybrat

Rozhodli jste zatočit s nezdravým vzhledem vašich vlasů, ale nevíte, po čem sáhnout? Vhodnými kandidáty mohou být nejnovější fény od značky Panasonic: model EH-NA65 nebo jeho výkonnější a výbavenější varianta s označením EH-NA98. Oba dva modely fénů pracují s revoluční technologií Nanoe částic, kdy vlasy suší zdravým pozvolným způsobem, ze středu jádra. Vybavenější model pak oceníte kvůli generátoru iontů zinku a několika režimům. Režimu Scalp, který se postará o pokožku hlavy a obličeje.  Mód Skin Care vám zase na závěr vysoušení pomůže s péčí o obličej.  Jemnější proud s částicemi Nanoe a minerály vám perfektně hydratuje pleť.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články