Večerní rituál pro ideální ranní vstávání

Večerní rituál pro ideální ranní vstávání
Zdroj: Kneipp

Stačí se jednou za čas věnovat jen sobě. O nikoho nepečovat (vyjma své vlastní pokožky) a v poklidu relaxovat. Večerní beauty rituál může být vaší voňavou chvilkou well-beingu, která vám dodá tolik potřebnou energii. Jak na to?

Komerční sdělení
Komerční sdělení 21. 03. 2023 13:05

Každý z nás žije lehce pod tlakem – práce, rodina, nevyřízené úkoly a účty, které se hromadí… A není tajemstvím, že psychické vypětí tělu neprospívá. Stresový hormon kortizol totiž oslabuje organismus, který je pak náchylnější k nemocem a dopad má i na pokožku - snižuje produkci kyseliny hyaluronové, kvůli čemuž pleť ztrácí pružnost a rychleji se na ní tvoří vrásky. Jak to napravit? Snažte se vypnout, uvolnit mysl a dobře spát. Inspirací vám může být následující večerní rituál. 

Hoďte starosti za hlavu

Rituál neberte jako povinnost, kterou je potřeba si odškrtnout, ale jako příležitost užít si chvilku klidu. Naplánujte si ho proto na večer, kdy už děti spí a vás nečeká vyřizování emailů. Pusťte si klidnou hudbu a napusťte si vanu. Půl hodinka strávená v horké vodě uvolní svaly a veškeré napětí, do kterého se vaše tělo během náročného dne dostalo. Zklidní se nejen fyzická stránka, ale i vaše mysl - a čistá hlava je přesně to, co pro dobrý spánek potřebujete. 

Do vody přidejte sůl do koupele Kneipp Good Night, která se postupně rozpustí a uvolní přírodní pečující látky. Sůl z termálního pramene dodá pokožce důležité minerály a stopové prvky, olej ze švýcarské borovice pak snižuje srdeční frekvenci a tím napomáhá ke klidnějšímu spánku. Olej z indického santalového dřeva navíc uvolňuje svaly a zklidňuje mysl. 

Kneipp

Odlíčení jako základ pro krásnou pleť

Prvním a nejdůležitějším krokem na cestě za krásnou pletí je její důkladné odlíčení. Chvíli předtím, než se oddáte sladkému snění, je potřeba z tváře odstranit stopy make-upu a všechny nečistoty, jež na ní přes den ulpěly. Pokud není pleť odlíčená a vyčištěná, postupem času tíhne k ucpávání pórů, což vede k zaníceným pupínkům a zašedlému tónu. Dopřejte proto své pokožce tu nejlepší péči a k ruce si přizvěte skutečného odborníka –vatové tamponky BEL, které jsou šetrné jak k pleti, tak i přírodě. Značka má v nabídce kromě klasických extra jemných podušek BEL Cosmetics i tamponky BEL Nature, které jsou vyrobeny ze 100% certifikované organické bavlny, při jejíž výrobě nejsou použity žádné chemikálie. Díky tomu jsou vhodné i pro velmi citlivou pokožku a splňují nejpřísnější certifikaci bio bavlny GOTS.

Kneipp

Pro krásnější a odpočatou pleť

Protože na tváři jsou známky stresu a únavy znát nejvíc, nezapomeňte ani na svou pleť. Látková pleťová maska Good Night vyrobená ze 100% přírodního viskózového flísu se na obličeji ani nehne a dodá pleti intenzivní výživu i hydrataci. Obsažený avokádový olej navíc zvyšuje elasticitu pokožky a vyhlazuje jemné vrásky. Pro použití ve vaně je maska jako dělaná – díky textilii nedochází k odpařování vody, což se kvůli vysoké teplotě v koupelně děje dvakrát tak rychleji. 

Závěrečný krok

Po koupeli, ze které vylezete příjemně ospalí, na pokožku naneste tělový olej Good Night s vysokým obsahem mandlového oleje. Učiňte tak ještě předtím, než se osušíte ručníkem – díky kapičkám vody se olej do kůže lépe (a především rychleji) vstřebá, takže můžete rovnou vklouznout do pyžama. Teď jste vy i vaše tělo připraveni vyspat se do růžova. 

Kneipp

Sladké sny…

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články