Tereza Těžká o mamince: Nebylo to se mnou lehké, ale naučila mě všechno, i milovat lidi

Maminka Terezy Těžké s kočárkem a malou dcerkou.Tereza Těžká jako mimino s maminkou.Tereza Těžká s rodiči a mladším bratrem.Tereza Těžká jako malé dítě s maminkou.+ 2 fotky+ 3 fotky

Tereza Těžká je česká herečka. V roce 2020 sehrála jednu z hlavních rolí v dokumentárním filmu V síti, za kterou získala nominaci na Českého lva. S manželem žije v polyamorickém vztahu. Do pořadu Moje máma přišla zavzpomínat na svoje dětství.

Michaela Šimeček
Michaela Šimeček 15. 09. 2021 12:30

Moje máma je unikátní projekt webu Lifee.cz, který odstartoval letošním létem. Jedná se o sérii minirozhovorů Miluše Bittnerové se slavnými Češkami o jejich maminkách. V našem pořadu jste již mohli vidět úspěšnou sportovkyni a trenérku Olgu Šípkovou, slovenskou herečku Vlastinu Svátkovou, Gabrielu Filippi, Helenu DvořákovouMarkétu MayerovouVeroniku ArichtevuKateřinu Macháčkovou nebo zpěvačku Ivu Frühlingovou.

Nejkrásnějším časem života je pro většinu z nás dětství. Stejně to mají i naše celebrity, které na něj rády vzpomínají. Jak jim říkaly maminky, když byly malé? Jak se seznámili jejich rodiče? Na vše odpoví v emotivním videu, ve kterém díky sérii otázek zavzpomínají na své dětství. Dalším hostem našeho pořadu Moje máma je mladá herečka Tereza Těžká.

Moje máma: Vzpomínky Terezy Těžké

Co prvního vás napadne, když se řekne máma?

Neuvěřitelná láska, přátelství, klid, útulno.

Jak vám říkala maminka, když jste byla malé dítě?

Rozárko nebo Rézi. Terezu měla spojenou s Rézi, tak to předělávala do této formy.

Jak se seznámili vaši rodiče?

Moji rodiče se seznámili, když jim bylo 14. Potkali se na rekreaci ve Šlovicích. Psali si dopisy, protože bydleli od sebe přes celou republiku. A když mamince bylo 19, tak otěhotněla, vzali se a poté sestěhovali k sobě.

Co jste neměla ráda, když vám maminka říkala a teď to říkáte taky?

Je spousta takových věcí, kdy si říkám: Panebože, měním se ve svoji mámu. Je to třeba: No to snad nemyslíš vážně. To snad není možný. Takové s tou dikcí: No to snad!

Co vás maminka naučila?

Spíš co mě nenaučila, protože se mnou to nebylo lehké. Snažila se mě naučit háčkovat, ale já jsem na to marná. Ale jinak všechno, naučila mě milovat lidi.

Kdy na vás byla máma hrdá?

Vždycky, když se mi něco povedlo, od výher v recitačních soutěžích, když jsem byla malá, přes přijímačky na konzervatoř a na DAMU. Ale nejvíc asi když vyšel film V Síti, to byla fakt hrdá.

Jak vám maminka řekla, že Ježíšek neexistuje?

Jo, to si pamatuju, to bylo super. Když jsme se bavili o Vánocích a o tom, co bych chtěla. Byla jsem asi ve čtvrté třídě. Tvářila jsem se, že už to vím a mamka se na mě podívala: Tak nám letos pomůžeš, aby to brácha měl hezké? Takhle na rovinu. Já o tom věděla už ze školy.

Co byste mamince vzkázala?

Mami, fakt jsem se ti povedla, děkuju.

Celou emotivní zpověď Terezy Těžké uvidíte v úvodním videu!

Související články

Další články