Z čeho budou Harry a Meghan žít? Pomohou jim rozhovory a vystoupení v televizích, možná i návrat k herectví

Nesmíme zapomenout ani na velkolepou svatbu prince Harryho a Meghan Markle.
Zdroj: Profimedia.cz
Meghan Markle (narozena 4. srpna 1981) je manželka britského královského prince Harryho, vévody ze Sussexu, humanitární pracovnice a bývalá americká herečka. Celý její současný titul zní Její královská Výsost vévodkyně ze Sussexu.Narodila se v Los Angeles, kde také začala studovat herectví. V roce 2002 se poprvé objevila jako herečka, a sice v epizodě televizního seriálu General Hospital. Na snímku v seriálu Kravaťáci (2012).Její doménou byly právě seriály (Fringe, Hranice nemožného, Kriminálka New York apod.).Hrála však i ve filmech, například Šéfové na zabití.+ 7 fotek+ 8 fotek

Všechny noviny a internetová média zaplavila zpráva o tom, že se princ Harry s vévodkyní Meghan vzdávají svých rolí v královské rodině, a pokud se jim to povede, budou žít novým a pracovním životem. Společně s tím se ale vyrojila spousta otázek. Jedna z nich zní: Jak bude fungovat jejich finanční nezávislost?

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 10. 01. 2020 11:06

Královský pár nad touto situací zřejmě přemýšlel dlouhé měsíce a společně došel k závěru, který zveřejnil na svém Instagramu. „Máme v plánu ustoupit z postavení seniorských členů královské rodiny. Chceme usilovat o vlastní finanční nezávislost, přitom však nadále hodláme podporovat Její Veličenstvo královnu," znělo v oficiálním prohlášení.

Život ve Velké Británii a Kanadě

To však překvapilo všechny členy královské rodiny, kteří o jejich chystané novince neměli ani sebemenší tušení a tato informace se k nim dostala až prostřednictvím médií. Královský dvůr se ihned vyjádřil s tím, že všechny diskuze jsou teprve v počáteční fázi.

Vévoda s vévodkyní ze Sussexu také sdělili, že by jejich společný život chtěli rozdělit mezi Velkou Británii a Kanadu, odkud Meghan pochází a kde společně se svým synem Archiem trávili i loňské Vánoce.

Ve Velké Británii žijí ve windsorském sídle Frogmore Cottage, které si nedávno z peněz daňových poplatníků nechali zrekonstruovat za skoro dva a půl milionů liber. „Tato geografická rovnováha nám umožní vychovávat syna podle královských tradic, ve kterých se narodil. Zároveň ale poskytne naší rodině prostor zaměřit se na další společnou kapitolu," uvedl sledovaný královský pár.

Harry má miliony

Princ Harry má nashromážděné značné bohatství ještě z doby, kdy zdědil miliony po své matce, princezně Dianě. Zároveň má k dispozici i svěřenský fond, na němž je několik dalších desítek milionů liber. Oba dva manželé zároveň ihned nabídli, že se vzdají svého neznámého podílu na ročním státním grantu ve výši 82,4 milionů liber, který ministerstvo financí poskytlo celé královské rodině.

Harry i Meghan se nyní budou snažit usilovat o finanční nezávislost, protože vyšší členové královské rodiny nemohou mít vlastní soukromý příjem. Podle předpokladů by jim prvotní příjmy mohly zajistit rozhovory a vystoupení v televizích.

Vévoda se svou manželkou také plánují nový společný charitativní projekt. Meghan se zase možná vrátí k herectví, tedy pokud se jim podaří oprostit se od královských povinností. To však nebude vůbec jednoduchý proces.

Meghan nebyla spokojená

Že se manželský pár ve své pozici necítí spokojeně, si v poslední době všiml kdekdo. Například princ Harry si v rozhovoru pro ITV postěžoval na neustálý tlak, který byl vyvíjen na jeho ženu. „Ztratil jsem matku a teď sleduji, jak se moje žena stává obětí stejných mocných sil,“ svěřil se princ. Dalším signálem byla jejich šestitýdenní dovolená v Kanadě, kde společně se svým synem a Meghaninou matkou trávili vánoční svátky. A teď do světa vyslali společnou šokující zprávu. Ovšem i když se vyváží z  královských povinností, i nadále budou jedním z nejsledovanějších párů planety.

Za rozhodnutím manželů žít si po svém prý stojí Meghan. Podívejte se do galerie na její cestu do královské rodiny:

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články