Zemřel hvězdný módní návrhář Karl Lagerfeld: Kdo byl jeho českou múzou?

Karl Lagerfeld zemřel ve věku 85 let
Zdroj: Instagram
Karl Lagerfeld a další z jeho múz Vanessa ParadiseKarl Lagerfeld byl vždy dokonale upravený a elegantníLagerfeldova múza 90.let Kate MossKarl Lagerfeld zemřel ve věku 85 let+ 1 fotka+ 2 fotky

Dnes v noci ve věku 85 let odešel světoznámý módní guru Karl Lagerfeld do návrhářského nebe. Zemřel po těžké nemoci v nemocnici v Paříži a v módním průmyslu po něm zbude nenahraditelné místo. Kdo byly české múzy tohoto velikána?

Petra Járková
Petra Járková 19. 02. 2019 14:00

Ikonický módní návrhář Karl Lagerfeld podlehl boji s těžkou nemocí. O jeho úmrtí informoval francouzský magazín Paris Match a další média.

Karl Lagerfeld se narodil 10. září v Hamburku.Pros­lavil se jako nezávislý tvůrce, který spolupracoval s mnoha módními značkami, včetně Chloé, Fendi a Chanelu. Na počátku 80. let vytvořil vlastní značku Lagerfeld, která se zaměřila na produkci parfémů a kolekčního oblečení. Významnou roli sehrála i jeho spolupráce se známými umělci.

Lagerfeld byl hlavou módního domu Chanel, který před 30 lety založila Coco Chanel. Jde o jednoho z nejuznávanějších návrhářů druhé poloviny 20. století.

I Lagerfeld obdivoval české krásky. Jeho největšími múzami byly topmodelky Karolina Kurková, Linda Vojtová, Denisa Dvořáková, Eva Klímková, Barbora Podzimková nebo nejnověji Jana Tvrdíková.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články