Zoo Plzeň má i letos vzácné přírůstky. Jaké zvíře nejvíc láká návštěvníky?

Zoo Plzeň má i letos vzácné přírůstky. Jaké zvíře nejvíc láká návštěvníky?
Zdroj: foto: Kateřina Misíková
Zoologická zahrada v Plzni se raduje z nedávného přírůstku šimpanze učenlivého Caila.
Dalšími z významných přistěhovalců do plzeňské zoo jsou hrabáči kapští.
Najdete tu i zajímavé expozice napodobující zahraniční oblasti, například Kanárské ostrovy.
Lemur rákosový si návštěvníky většinou zvědavě prohlíží.+ 12 fotek+ 13 fotek

Plánujete na víkend rodinný výlet a nevíte kam se vydat? Zamiřte do nejzápadnější české zoologické a botanické zahrady v Plzni. Jaká zvířata tam na vás čekají a co je v zoo nového? Na to jsme se zeptali tiskového mluvčího zoo Martina Vobruby.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 24. 07. 2020 09:00

Mezi přednosti plzeňské zoo patří fakt, že zde zvířata chovají v pro ně přirozených a přitažlivých podmínkách. Jejím cílem totiž není jen přilákat návštěvníky, ale také pečovat o chráněné druhy zvířat, kterým ve volné přírodě hrozí vyhynutí. Najdete tu tak opravdu zajímavá zvířata, která jsou hodna skutečného obdivu.

Zábava i poučení

Novější expozice plzeňské zoo tvoří biotopy, kde se vyskytují pro ně typické druhy rostlin a živočichů. Vaše děti se tu tedy budou nejen dobře bavit, ale také se něco nového dozví. Další zajímavostí, která z umístění a podmínek biotopů vyplývá, je fakt, že v jednom výběhu najdete u sebe většinou více různých druhů zvířat.

Uvidíte šimpanze, lemury i kočkodany

„Jednoznačným tahákem je mládě šimpanze učenlivého Caila. Návštěvníky zajímají dlouhé roky například tučňáci, populární se stali také bílí klokani rudokrcí. Zahrada ale poutá hlavně jako celek. Mezi mláďaty letos přibyl například lemur rákosový a hnědý, kočkodan Brazzův a další mláďata.

Nově jsou v naší zoologické zahradě po mnoha letech také tři samice jaka domácího nebo skunkové. Po výměně ročních samic se zoooparkem Na Hrádečku máme v Plzni i tři mladé velbloudice k samci Mulisákovi. Je dobré připomenout i 10. výročí chovu nosorožců, žiraf a hrošíků v Plzni,“ popisuje jen některé z mnoha lákadel plzeňské zoo její tiskový mluvčí Martin Vobruba.

Akce a slevy na vstupné

Jestli chcete dětem udělat radost tím, že svým přičiněním dostanou levnější vstupenky, určitě si nenechte ujít akci s názvem S vysloužilci do zoo, která se koná 22. srpna 2020. Tato tradiční akce spočívá v tom, že děti odevzdají jakýkoliv starý a nefunkční domácí spotřebič, a zaslouží si tak slevu na vstupenky do zoo.

Ve stejný den děti budou moci vidět i výstavu drobného zvířectva na statku Lüftnerka, který se nachází v areálu zoo. Ta potrvá až do následujícího dne, tj. 23. srpna 2020. Připraven je ale i Den pro ochranu přírody, který zoo pořádá 28. srpna 2020. Ten nabídne obsáhlý vzdělávací a ochranářský program. Zajímavý pro vaše potomky bude i zábavný program plný her a zábavy Loučení s prázdninami, na kterém mohou děti absolvovat mimo jiné také naučnou soutěžní stezku věnovanou návratu do školy. Akce se koná 29. srpna 2020.

Otevřeno je celý rok

Pokud váháte, zda bude mít zoo zrovna otevřeno, nemusíte. Pro návštěvníky je totiž přístupná po celý rok. Od března do října je otevírací doba denně od 8.00 do 19.00, od listopadu do února pak od 9.00 do 16.30, takže čas na prohlídku si určitě najdete.

NA ZAJÍMAVÉ FOTKY ZE ZOO SE PODÍVEJTE ZDE…

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články