Zpěvačka Anna K slaví 55. narozeniny: Několikrát bojovala s rakovinou, vždy vyhrála díky úsměvu na rtech

Anna K., vlastním jménem Luciana Krecarová, je česká zpěvačka, skladatelka a herečka.
Zdroj: Profimedia
Anna K, vlastním jménem Luciana Krecarová, je česká zpěvačka, skladatelka a herečka.Narodila se v krkonošském Vrchlabí, vyrůstala u své babičky v nedalekém Špindlerově Mlýně a na Vrbatově boudě. Před odchodem do Prahy závodně lyžovala za lyžařský oddíl TJ Slovan Špindlerův Mlýn. Ve třetí třídě se přestěhovala do Prahy a přestoupila na jazykovou základní školu v Ostrovní ulici. Poté vystudovala konzervatoř. Otec pracoval jako barman v Redutě a matka v restauraci.Do povědomí českého publika se uvedla rolí Pacholete ve hře Kytice Divadla Semafor Jiřího Suchého již v osmi letech. Hrála též v televizním seriálu Malý pitaval z velkého města, a sice v epizodě Kasař epizodní roli dívky v čistírně.+ 3 fotky+ 4 fotky

Anna K, vlastním jménem Luciana Krecarová, je česká zpěvačka, skladatelka a herečka, která sice září už nějaký ten pátek na hudebním nebi, její soukromí však není tak růžové. Několikrát onemocněla rakovinou a jen její nezdolný optimismus, kterým je známá, jí pokaždé pomohl tuto zákeřnou nemoc překonat.

Petra Járková
Petra Járková 04. 01. 2020 07:00

Luciana se narodila v krkonošském Vrchlabí, vyrůstala u své babičky v nedalekém Špindlerově Mlýně a na Vrbatově boudě. Před odchodem do Prahy závodně lyžovala za lyžařský oddíl TJ Slovan Špindlerův Mlýn. Ve třetí třídě se přestěhovala do Prahy a přestoupila na jazykovou základní školu v Ostrovní ulici. Poté vystudovala konzervatoř.

Rakovina prsu

Zpěvačka roku 2010 podstoupila léčbu rakoviny prsu a díkybohu svůj boj vyhrála. Díky tomu byla aktivní i v kampani ohledně prevence této zákeřné nemoci.

Návrat rakoviny

Po osmi letech si v létě vyslechla zdrcující zprávu. Rakovina se jí vrátila. Okamžitě nastoupila léčbu a zdá se, že má podruhé úspěšně dobojováno. Statečná zpěvačka se před časem svěřila, jak tentokrát nemoc a její léčba probíhaly.

Chemoterapie

Poté, co si vyslechla drsnou diagnózu, okamžitě začala s chemoterapiemi. Těch bylo celkem dvanáct. Následovaly operace a ozařování. S léčbou skončila přibližně před rokem.

Nové onemocnění

„Nemám recidivu, ale nové onemocnění. Byla mi zjištěna genetická mutace, vlastně se neví, zda to je výhoda, nebo nevýhoda, ale prostě není to recidiva toho starého onemocnění. Říká se tomu druhá nemoc, druhostranný nádor, a měla jsem víc nálezů. Takže jsem se rozhodla pro radikální řešení a okamžitě nastoupila léčbu," rozpovídala se Anna K v pořadu Sama doma.

Vítězství

Už tušila, co ji čeká, a věděla, že bude bojovat. Velkou oporou jí bylo okolí, rodina a práce. Teď už zase Anna K pracuje naplno a my jí přejeme, aby se žádná recidiva již nekonala a zpěvačka byla už navždy jen zdravá.

NA FOTKY ZPĚVAČKY ANNY K SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články